Bursa’da Atıl İnşaatın Asansör Boşluğunda Bulunan Cesedin Ölüm Nedeni Belirsiz

Yasemin’in şüpheli ölümü

Bursa Yıldırım ilçesindeki bir inşaatta, bir kadının hareketsiz bir şekilde yattığı ihbarı üzerine olay yerine ekipler sevk edildi. Cesedin, 24 Ağustos’ta Bursa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı bir yurttan kaçan 17 yaşındaki Yasemin Cemre İçlikan’a ait olduğu belirlendi. Ceset, inşaat malzemeleriyle örtülerek gizlenmeye çalışılmış ve Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. İhbar sonrasında, genç kızın erkek arkadaşı olduğu iddia edilen 3 kişi gözaltına alındı. İçlikan’ın kesin ölüm nedeni, otopsi sonucunda belirlenecek.

Yasemin İçlikan’ın, henüz 2 yaşındayken evlatlık olarak alındığı ortaya çıktı. Eskişehir’de yaşayan bir çift, çocuk sahibi olmadığı için 2008 yılında Yasemin Cemre’yi evlatlık olarak kabul etti. Baba M.N.İ., kızıyla birlikte Bursa’ya yerleşti ancak daha sonra anneden boşandı. Yasemin, 8 yaşında evlatlık olduğunu öğrendiğinde derin bir bunalıma girdi ve 12 yaşına geldiğinde evden kaçışlar yapmaya başladı. Bunun üzerine M.N.İ. tarafından devlet yurduna yerleştirildi. Yasemin’in daha sonra uyuşturucu kullanmasıyla ilgili iddialar ortaya atıldı ve yüksek güvenlikli bir yurda yerleştirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, “Y.C.İ., 26 Ekim 2021 tarihinden itibaren Bakanlığımıza ait bir kuruluşta koruma ve bakım altında tutulmuştur. 23 Ağustos 2023 tarihinde kuruluşumuzdan izinli olarak ayrılan Y.C.İ., izin süresi bitiminde kuruluşa dönmemiştir” şeklinde bir açıklama yaparak kayıp bildiriminde bulundu. Bakanlık, suçluların en ağır cezayı alması için davaya müdahil olduğunu da belirtti.