“Gençlere Vergisiz Cep Telefonu ve Bedava İnternet Müjdesi: Bakan Uraloğlu Açıkladı!”

İşte öğrenciye vergisiz telefon planı

Türkiye’de vergisiz cep telefonu uygulaması gençler için sevindirici bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor. Bakan Uraloğlu, gençlere dair önemli bilgileri açıkladı. Üniversite öğrencileri, gelir durumlarına bakılmaksızın yüksek okul ve açıköğretimde okuyan herkes dahil olmak üzere 7 milyon öğrenci bu fırsattan yararlanabilecek. Yeni düzenlemeyle birlikte, vergisiz cep telefonu alacak gençlere aylık 10 GB bedava internet hizmeti de sunulacak.

Vergisiz cep telefonu uygulaması, tüm marka ve modelleri kapsamayacak. Sadece Türkiye’de üretilen telefonlar bu uygulamadan faydalanabilecek. Samsung ve General Motor gibi markalar bu kapsama dahil olurken, Huawei ve Apple gibi markalar ise listede yer almıyor. Vergisiz telefon fırsatı, telefon fiyatlarını yarı yarıya ucuzlatarak gençlere önemli bir avantaj sağlayacak.

10 GB bedava internet hizmeti için ise 3 operatörden teklifler alındı ve bu hizmetin kamuya maliyeti yıllık birkaç milyar TL olacak. Ayrıca, bu fırsattan yararlanan kişinin telefonuyla hattının belli bir süre uyumlu olması gerekecek. Yani en az 2 yıl boyunca telefonu başkası kullanamayacak veya başkasına satılamayacak. Bu sürecin takibi BTK aracılığıyla yapılacak.

Bakan Uraloğlu’nun açıkladığı bu önemli düzenleme, gençlerin cep telefonu alırken vergi yükünden kurtulmalarını sağlayacak ve teknolojiye erişimi kolaylaştıracak.