Galatasaray, Norveç’ten galibiyetle dönerek Molde’ye karşı avantajını korudu

3-2'nin rövanşında Molde maçının muhtemel 11'inde kimler var? Şampiyonlar Ligi haberleri, Galatasaray'ın iddaa oranı...

Galatasaray, Norveç’ten Fredrik Midtsjö’nün 90+’da attığı golle geri dönerek 3-2 galip geldi. Hafta sonunu ligde maç yapmadan geçiren sarı-kırmızılı ekipte sadece Hakim Ziyech ve Wilfried Zaha eksikler listesinde bulunmuyor. Önceki maçta cezalı olan Lucas Torreira, bu sefer ilk 11’de olacak. Torreira’nın orta alanda yanında Midtsjö ve Kerem Demirbay görev yapabilir. Sol kanatta Kerem Aktürkoğlu, hücumun merkezinde ise Mauro Icardi forma giyecek. Sağ kanatta ise teknik direktör Okan Buruk, yeni transfer Tete’yi sahaya sürmeyi düşünebilir. Kalede Fernando Muslera ve savunmada Boey, Nelsson ve Abdülkerim Angelino gibi isimlerde değişiklik beklenmiyor.

Norveç Eliteserien’de geçen sezon şampiyonluğu yaşayan Molde ise yeni sezonun ilk 19 haftasını liderin 10 puan gerisinde, 34 puanla 4. sırada tamamladı. HJK ve Klaksvik’i eleyerek Galatasaray’ın karşısına çıkan Molde, ilk maçı 90+3’te yedikleri golle 3-2 kaybetti. Savunmadaki Birk Risa ve hücumdaki Rafik Zekhnini takımdan ayrıldı. Önceki maçı gözlemleyen, daha önce Galatasaray forması giyen Martin Linnes ise bu sefer hazır durumda. Emil Breivik’in 28 resmi maçta 17 gol katkısı (9 gol 8 asist) yapması ve Magnus Wolff Eikrem’in Manchester United altyapısından gelerek hücumlarda etkili olması, takımın en dikkat çeken oyuncuları olarak ön plana çıkıyor.

Öne çıkan istatistikler ise şu şekilde; Galatasaray, deplasmanda kazandığı son 14 çift ayaklı eleme turunun tamamında yoluna devam etmeyi başardı. Molde ise deplasmanda oynadığı son 3 Avrupa kupası maçını kaybetti.

Misli üyelerinin bu karşılaşmaya yoğun ilgi gösterdiği tercih ise “Galatasaray kazanır” oldu. %36’lık bir kesim, sarı-kırmızılı ekibin 90 dakika içerisinde Aslantepe’de galibiyet alacağını düşündü. %10’luk bir kesim ise kuponlarına “2.5 ÜST” tercihini ekleyerek karşılaşmada en az 3 gol olacağını tahmin etti.

Galatasaray’ın efsane isimlerinden Franck Ribery’nin Bayern günlerini hatırlatan bir golü arşivde bulunuyor. Klas bir gol olarak tüm futbolseverlerin hafızalarında yer eden bu gol, büyük beğeni toplamıştı.