Galatasaray, Molde’yi Yenerek Şampiyonlar Ligi Gruplarına Yükselme Hedefinde

Galatasaray'ın 25 milyon Euro'luk Şampiyonlar Ligi sınavı

Galatasaray, bu sezon Şampiyonlar Ligi Play-Off turu rövanş mücadelesinde Molde’ye karşı önemli bir maça çıkacak. Norveç’te oynanan ilk maçı son dakika golüyle 3-2 kazanan sarı kırmızılılar, beraberlik halinde bile gruplara kalma başarısı gösterecek. Müsabaka, RAMS Park’ta oynanacak ve saat 22.00’de başlayacak. Maç, EXXEN platformu üzerinden canlı olarak yayımlanacak. Karşılaşmayı düdük çalacak olan hakem ise Polonyalı Szymon Marciniak olacak.

Galatasaray, 2021-2022 sezonunda elemeleri geçemeyen ve son olarak 2019-2020 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden bir takım olarak, 4 yıl aradan sonra gruplara kalmanın heyecanını yaşıyor. Bu aynı zamanda kulüp için önemli bir gelir kaynağı da olacak. Molde’yi elemelerse, Şampiyonlar Ligi’nden giriş parası olarak 15 milyon 640 bin Euro’yu kasasına koyacak. Ayrıca, son 10 yıllık UEFA Kulüpler sıralamasına göre kazanacağı katsayı parası da 9 milyon 96 bin Euro olacak. Galatasaray, gruplara kalırsa daha sahaya çıkmadan 24 milyon 736 bin Euro’yu garantileyecek.

Gruplarda her galibiyet 2.8 milyon Euro, beraberlik ise 930 bin Euro değerinde olacak. Dolayısıyla, alınacak her başarılı sonuç Galatasaray’ın kazancını artıracak. Takım, gruptan çıkarsa 9.6 milyon Euro daha kazanacak. Çeyrek finalin ödülü 10.6 milyon Euro, yarı finalin ödülü ise 12.5 milyon Euro olacak. Finalist takımlar ise 15.5 milyon Euro daha kazanacak. Şampiyon olan takım ise 15.5 milyon Euro’ya ek olarak 4.5 milyon Euro daha alacak. Galatasaray, son Şampiyonlar Ligi sezonunda toplam 29.9 milyon Euro gelir elde etmişti.

Galatasaray’da cezası biten Lucas Torreira, bugün Molde ile oynanacak rövanş maçında sahadaki yerini alabilecek. Norveç’teki maçta gördüğü kırmızı kart nedeniyle ceza alan Uruguaylı futbolcu, bugün sahada olacak. Ancak UEFA’ya bildirilen listede yer almayan yeni transferler Wilfried Zaha ve Hakim Ziyech, Molde maçında forma giyemeyecek.

Galatasaray, bu sezon önemli transferlerle kadrosunu güçlendirdi. Molde maçı sonrasında, hem gelecek için hem de gidecek olan oyuncular için hareketlilik başlayacak. Eğer Sarı Kırmızılılar Şampiyonlar Ligi’nde kalırsa, kadro ve transfer planlaması doğrultusunda görüşmeleri ilerleyen Sergio Ramos ile sözleşme imzalayacaklar.

Bugün seyircisi önünde Molde ile oynayacakları maçta, gözler Mauro Icardi üzerinde olacak. Arjantinli yıldız, bu sezon 3’ü Şampiyonlar Ligi olmak üzere çıktığı 5 maçta 4 gol atmıştır. Ayrıca, Norveç’te oynanan maçta takımına galibiyeti getiren golün asistini yaparak 5 maçta 5 gole doğrudan katkı sağlamıştır. Galatasaray, bu sezon İcardi’yi 10 milyon Euro bonservis bedeli ve 2 yılda toplam 10 milyon Euro (6 milyonunu kulüp, 4 milyonunu sponsorlar) maaş ödeyerek transfer etmiştir.

Şampiyonlar Ligi 2023-2024 sezonu para ödülleri şu şekildedir: Katılım için 15 milyon 640 bin Euro, galibiyet başına 2.8 milyon Euro, beraberlik için 930 bin Euro, katsayı başına 1 milyon 137 bin Euro, son 16 turunda 9.6 milyon Euro, çeyrek finalde 10.6 milyon Euro, yarı finalde 12.5 milyon Euro, finalde 15.5 milyon Euro ve şampiyonluk için 4.5 milyon Euro.