Galatasaray, Molde’yi Eleyerek UEFA Şampiyonlar Ligi Gruplarına Yükseldi

Galatasaray'dan 15 yıl sonra bir ilk! Şampiyonlar Ligi Elemeleri...

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu’nda Norveç temsilcisi Molde’yi eleyerek gruplarda yer alma hakkı elde etti. Bu başarıyla birlikte Sarı-kırmızılılar, 15 yıl sonra elemeleri geçerek gruplara kalan ilk Türk takımı oldu. Daha önce Fenerbahçe, 2008 yılında iki eleme turu atlatarak gruplara kalmıştı.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, bu sonuçla antrenörlük kariyerinde 2. kez Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele etme şansı yakaladı. Daha önce Başakşehir’i çalıştırdığı dönemde 2020-2021 sezonunda da Şampiyonlar Ligi gruplarında yer almıştı.

Galatasaray’ın Norveç ekibi Molde ile oynadığı UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu rövanş maçında ikinci gol ve galibiyet golünü İspanyol futbolcu Angelino attı. Angelino, mücadelenin 90+3. dakikasında ceza sahası dışından kullandığı serbest vuruşta topun baraja çarparak filelere giderek takımına galibiyeti getirdi. Bu gol aynı zamanda sarı-kırmızılı formayla attığı ilk gol oldu. Yaz transfer döneminde takıma katılan 26 yaşındaki futbolcu, maça 11’de başladı ve 90 dakika sahada kaldı.