Karabük’te Yaşanan Kazada Mahkeme, Ali Emre Gürel’in Cezasını İndirdi, Erdem Portakal’a Ödeme Emri Gönderildi

İsyan ettiren karar

20 yaşındaki Ali Emre Gürel’in kullandığı otomobilin, geçen yıl Karabük’te yaşanan bir kazada 71 yaşındaki Salih Portakal ve 69 yaşındaki eşi Behiye Portakal’ın hayatını kaybettiğini, Ali Emre Gürel ve yanındaki 20 yaşındaki Bedirhan Erdoğan’ın ise yaralandığını biliyoruz. Ali Emre Gürel tedavi gördükten sonra gözaltına alındı ve tutuklandı. Ancak avukatının itirazı üzerine 37 gün sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ali Emre Gürel hakkında ‘bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Kaza sonrası hazırlanan bilirkişi raporu, Salih Portakal’ın geçiş üstünlüğünü ihlal ettiği ve Ali Emre Gürel’in hız sınırını aştığı yönünde sonuçlar verdi. Dava süreci devam ederken Karabük Valisi Fuat Gürel, mülkiye başmüfettişliği görevine atandı. Ali Emre Gürel, dava sürecinde ‘taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, sanığın geçmişini, davranışlarını ve cezanın geleceği üzerindeki potansiyel etkilerini göz önünde bulundurarak cezayı 2 yıl 11 aya indirdi. Mahkeme ayrıca Ali Emre Gürel’in adli kontrol uygulamasının da kaldırılmasına karar verdi.

Kazada hayatını kaybeden Salih-Behiye Portakal’ın oğlu Erdem Portakal’a, babasının kusurlu bulunması sebebiyle Ali Emre Gürel’in otomobilinde meydana gelen hasar için 174,258 TL ödeme emri geldi. Ödemenin yapılmaması durumunda icra işlemlerinin başlatılacağı belirtildi. Erdem Portakal, duruma itiraz etti ve yasal sürecin devam ettiği bir dönemde karşı taraftan ödeme talep edilmesini hem yasal hem de ahlaki olarak uygun bulmadıklarını belirtti. Bu olayla ikinci kez sarsıldıklarını ifade etti.