“Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Yurt Koordinasyon Merkezi’nde Düzenlemeler Hakkında Açıklama Yaptı”

Yurt başvurularına ‘dijital’ takip

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Yurt Koordinasyon Merkezi’nde düzenlemeler hakkında açıklamalarda bulundu. Öncelikli olarak, 950 bin yatak kapasitesiyle hizmet sunacaklarını belirtti. Başvuru süreci 2 Eylül saat 23.59’da sona erecek. Bakan Bak, yerleştirme sürecinin her zaman olduğu gibi adil ve şeffaf bir şekilde gerçekleşeceğini vurguladı.

Başvurular dikkatlice incelenerek, 12 kamu kurumu tarafından dijital olarak analiz edilecek. İlgili birimler, Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü, Yükseköğrenim Kurumu, ÖSYM, Adalet Bakanlığı, SGK, Gelir İdaresi Başkanlığı, Muhakemat Genel Müdürlüğü, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve AFAD’dan oluşan kurumlarımız, bilgileri kontrol edecek. Bu şekilde gençlerin ve ailelerin güvenli bir başvuru süreci geçirmeleri sağlanacak.

Bakanlık, Türkiye genelinde 822 öğrenci yurdu, 466 Gençlik Merkezi ve birçok spor tesisiyle yıllardır gençlerimizin ve milletimizin hizmetinde olduğunu belirtti. Bakan Bak, “Gençlere ve ailelere sesleniyorum, başvuru sürecini istismar etmeye çalışanlara ve yanıltıcı bilgi verenlere itibar etmeyin, devletimize güvenin” dedi.

Başvurusu kabul edilen öğrenciler, gelir, başarı ve sosyal durum kriterlerine göre dijital ortamda puanlama ile sıralanacak. Buna göre öğrenciler, kazandıkları okula en yakın yurda yerleştirilecek. Eğer o yurtta yer yoksa, en yakın yurda yönlendirilecekler. Bu yıl, depremzede olan evleri orta ve üst düzey hasar gören öğrenciler de öncelik gruba dahil edildi.