30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkusu Başkenti Sardı

Başkentte 100’üncü yıl marşıyla kutlama

Bugün, Türkiye’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıldönümü kutlanıyor. Türkiye’nin her yerinde yapılan törenlerin yanı sıra, başkentte coşkulu bir kutlama gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla öncelikle Anıtkabir’i ziyaret edecek. Ziyaretin ardından Erdoğan, Devlet Mezarlığı’na ziyarette bulunacak ve daha sonra Beştepe’de tebrikleri kabul edecek. 30 Ağustos kutlamaları, resmi geçit töreninin ardından akşam saatlerinde de sürecek.

Beştepe’de düzenlenecek 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programı, iki bölümden oluşacak. Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’nın saat 19.00’daki gösterisiyle başlayacak olan programa 4 bin 500 kişi katılacak. Programın çoğunluğunu askeri unsurlar, şehit ve gazi yakınları oluşturacak. İstiklal Marşı’nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, davetlilere hitap edecek. Şarkıcı Ferhat Göçer, MSB Armoni Mızıkası eşliğinde şarkılar söyleyecek.

Deniz, Hava ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı bandoları, MSB Armoni Mızıkası ve Mehteran Birliği, CSO, Devlet Çok Sesli Korosu, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Bandosu, Jandarma Komutanlığı Merasim Birliği, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Merasim Birliği, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Merasim Birliği, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Merasim Birliği, 16 Türk Devleti Merasim Birliği, Tarihi Osmanlı Birliği ve Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Tüfekli Gösteri Grubu’ndan oluşan 1071 kişi, konser verecek.

Programın ikinci bölümünde, İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan bir film gösterimi ve ışık gösterisi yer alacak. Jüri tarafından seçilen birinci olan 100. Yıl Marşı, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde ilk kez seslendirilecek. İkinci ve üçüncü sırada yer alan marşların ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan dereceye giren dört marşın söz yazarı ve bestecilerine plaket takdim edecek. Program, 100. Yıl Marşı’nın söylenmesinin ardından dron gösterimiyle sona erecek.