Gaziosmanpaşa’da Gerçekleşen Kuyumcu Soygununda Salvador Dali Maskeleri Kullanıldı

‘Sürreal’ soygun! Salvador Dali maskesi takıp kuyumcu bastılar

İstanbul Gaziosmanpaşa’da bir kuyumcu olan E.B., iş yerini açmak için hazırlıklarını tamamlıyordu. Ancak bu sırada, La Casa De Papel dizisinde kullanılan maskeleri takan iki soyguncu siyah kıyafetlerle karşısına çıktı. Kapı kilitli olduğu için soyguncular zorla açmaya çalışsa da başaramadılar. Camları kurşun geçirmez olduğu için camlara ateş açmak da işe yaramadı. Bu esnada kuyumcu E.B. alarmı devreye soktu. Alarm sesi üzerine soyguncular, geldikleri araçla hızla kaçmak zorunda kaldılar. Kuyumcu E.B. ise hemen polisi arayarak yardım istedi.

Polis ekipleri kısa sürede olay yerine gelerek inceleme yaptı. Araç plakasının çalıntı olduğu ortaya çıktı. Bölgedeki güvenlik kameraları incelendiğinde, aracın F.A. tarafından kullanıldığı tespit edildi. F.A., ifadesinde aracı yeğeni Birkan Kartal’a verdiğini belirtti. Bunun üzerine yapılan operasyonda Birkan Kartal (31) yakalandı. Birkan Kartal sorgusunda, Mahmut Aslan (25) ile birlikte olayı gerçekleştirdiğini itiraf etti. Mahmut Aslan da yapılan baskınla gözaltına alındı. Yapılan aramalarda, soygunlarda kullanılan ruhsatsız tabanca ve 3 Salvador Dali maskesi ele geçirildi. Birkan Kartal’ın 12, Mahmut Aslan’ın ise 7 suç kaydı olduğu belirlendi. İkili emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi ve tutuklandı.

İspanyol ressam Salvador Dali, sürrealizm akımının önemli isimlerinden biridir. Dali, etkileyici ve tuhaf imgelerle dolu gerçeküstü eserleriyle dünyaca ün kazanmıştır. Kendisi heykel ve fotoğrafçılık gibi farklı alanlarda da eserler ortaya koymuştur.

La Casa De Papel dizisi, İspanyol yazar Álex Pina tarafından yaratılmış bir soygun dizisidir. Dizi, “Profesör”ün liderlik ettiği bir ekip tarafından İspanya Kraliyet Darphanesi ve İspanya Merkez Bankası’nın soyulmasını anlatmaktadır. Dizi karakterleri, ünlü İspanyol ressam Salvador Dali maskeleri takmaktadır.