AK Parti’nin Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan ile İlgili Hassasiyetleri Belli Oldu

AK Parti’den Oğan’la alt düzey temas planı

AK Parti’de ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’la yapılacak görüşmelerin bazı hassasiyetlerle ele alınacağı belirtildi. 28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan seçimlerin önemi vurgulanarak, söz konusu sürecin herhangi bir pazarlık aşamasına getirilmemesi gerektiği üzerinde durulacağı ifade edildi. AK Parti kurmayları tarafından yapılan değerlendirmede ise, “Karşı tarafın tavrına bakılarak süreç şekillenecek, ancak öncelikli olan Türkiye’dir. Sinan Oğan’a verilen oyların ağırlıklı olarak milliyetçi hassasiyetlerle baktığı, bayrak endişesi ve teröre karşı verilmiş oylar olduğu bilinmektedir. Oyların hassasiyetle nereye gideceği de bellidir” şeklinde açıklama yapıldı. Sinan Oğan’ın açıklama yapması ise birkaç gün içerisinde beklendiği belirtildi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Sinan Oğan’ın aldığı oyların Türkiye’nin bölünmesine karşı başarılı bir kitle tarafından verildiğini belirterek, ikinci turda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek olacaklarını düşündüklerini ifade etti. Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ise, 2. turda herkesin oyuna talip olduklarını söyleyerek, Türkiye’nin uluslararası alanda güçlenmesi için el ele verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Ancak, parti kulislerinde MHP’nin Sinan Oğan ile ittifak konusunda sıcak bakmadığı yönünde değerlendirmeler yapıldığı belirtiliyor. AK Parti kurmaylarının ise söz konusu ittifakın gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konusunda belirsizlik yaşadığı ifade ediliyor.