Celal Adan’dan Seçim Öncesi Çarpıcı Açıklamalar: Türkiye Kutuplaştırmaya Hazır Değil

Celal Adan: HDP'yi kapatmayan Anayasa Mahkemesi'nin de kapatılmasını istiyoruz

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni ziyaret eden Celal Adan, Türkiye’de yaşanan kutuplaşmanın nedeninin diktatörlük olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye’de demokrasinin olduğu yerde istibdatın yer alamayacağına dikkat çekerek seçim öncesinde iki önemli olayı hatırlatmayı da ihmal etmedi. Bunlardan birincisi, Türk devletine büyük zarar veren 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi, diğeri ise 14 Mayıs 2018 seçimleridir. Adan, seçimlerin sonucunun meclisi bombalama ve ona irade koyanların sevindiği bir sonuç olmaması gerektiğini vurguladı.

Adan ayrıca, Terör örgütü PKK’nın lideri olan ve HDP’yi kuran Öcalan’ın heykelini üç dört değil, 81 vilayette dikerlerini ifade etti. Bu durumun hiçbir parlamentoda görülmeyeceği gibi, devletin ve milletin birliğine karşı bir hareket olarak tanımlandı. HDP’nin kapatılması gerektiğini belirten Adan, Anayasa Mahkemesi’nin de kapatılmasını istiyor.

Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu parti olan Halk Partisi ile hareket eden HDP’nin tezkereye ‘hayır’ dediğinden bahseden Adan, askerin gelmesi durumunda seçimlerin yapılamayacağını ifade etti. Amerikalıların bölgedeki silahları ve organize hareketine dikkat çeken Adan, Türk askerlerinin Afrin’de Amerikalıları ot biçer gibi biçtiklerini söyledi.

Adan son olarak, İstiklal Marşı’nı söylemeyen, şehitlere ‘şehit’ demeyen ve askerleri vuran birinin Cumhurbaşkanı olarak seçilmesinin ülkeyi yönetebilmesinin imkansız olduğunu ifade etti. Dolayısıyla 14 Mayıs seçimleri, meclisi bombalayanların ve ona irade koyanların mutlu olacağı bir sonuç olmamalıdır.