CHP, DEVA, Gelecek ve SP partilerinin oluşturduğu ortak listeyle seçime girdi ve bu sayede Meclis’e 167 milletvekiliyle girdi. Önceki seçimlere göre 22 milletvekili artışı sağladılar. Ancak, ittifak ortağı partilerin milletvekillerinin ayrılması sonucu, CHP’nin milletvekili sayısı önceki dönemde 146 olan sayının altında kalacak. DEVA’dan 13, Gelecek ve SP’den de 10’ar olmak üzere, toplam 33 vekil CHP sıralarından Meclis’e girecek. İYİ Parti ise, önceki dönemdeki oy oranını koruyarak vekil sayısını 1 arttırdı ve 44 milletvekiliyle Meclis’e girdi.
İYİ Parti, 2018 seçimlerinde aldığı yüzde 10 oy oranı ile 43 milletvekilini Meclis’e göndermişti. Bu seçimde ise, kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 9.87 oy oranına ulaşarak 44 milletvekilini Meclis’e göndermeyi başardılar. Başkanlık Divanı’ndaki 15 kişiden üçü Meclis’e giremedi. Kadın Politikaları Başkanı Ünzile Yüksel, Eğitim Politikaları Başkanı Sevinç Atabay ve Hukuk ve Adalet Politikalar Başkanı Bahadır Erdem, Akşener’in seçilemeyen kurmayları oldu.
Meclis’te yeni dönemde parti sayısı bir artacak. Geçtiğimiz dönemde yer alan 14 partiye, AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti, Yeşil Sol, HÜDA PAR, DSP, Yeniden Refah, DEVA, SP, Gelecek, EMEP, DBP, Demokrat Parti ve TİP de katılarak 15 parti ile yeni dönemde Meclis’te yer alacaklar. CHP Rize’den 43 yıl sonra Tahsin Ocaklı ile vekil çıkarırken, siyasi partilerin temsilcileri sandıklara ve seçmenlerinin oylarına son dakikaya kadar sahip çıktılar. Millet İttifakı ise CHP’nin %25.23 oy oranına karşın İYİ Parti’nin %9.87 oy oranıyla Meclis’e girdiler.