Cumhurbaşkanı “Seçimlerde Açık Ara Öndeyiz” Dedİ ve Milli İradeye Vurgu Yaptı

Erdoğan’dan balkon konuşması: 2. tura kaldıysa da başımızın üstünde yeri var

Seçimlerde açık ara önde olduğumuzu belirten Cumhurbaşkanı, ülkemizin 14 Mayıs seçimleriyle bir demokrasi şölenini daha başarıyla tamamladığını açıkladı. Ayrıca, yurtiçi oylarının gayri resmi sonuçları belli olduğunu, yurtdışı oyların sayımının biraz daha vakit alacağını ifade etti. Kesin sonuçların henüz netleşmediğini dile getiren Cumhurbaşkanı, açık ara önde olduğumuzun söylenmesinin muhtemelen son kez milleti kandırmaya çalışanlar gibi gelmeyeceğini, millete karşı her zaman doğru ve açık sözlü olduklarını belirtti.

Seçim sonuçlarına geniş bir perspektiften bakan Cumhurbaşkanı, sandık kurullarında görev alanlara ve müşahitlere teşekkür etti. Ayrıca, ülkesinin ve kendisinin geleceği için tercihini sandığa yansıtan vatandaşlara teşekkür ederek, seçimde tercihlerini bizden yana kullananlara şükranlarını sundu.

Cumhur İttifakı’nın seçimde açık ara önde olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı, ülkemizin milli iradenin üstünlüğüne olan bağlılığı ile dünyanın önde gelen demokrasileri arasında yer aldığını söyledi. Seçimlerin yüksek bir katılımla gerçekleştiğine de değinen Cumhurbaşkanı, ülkemizin her seçiminde olduğu gibi bu seçimin de önemli olduğunu ifade etti.

Seçim sonuçlarının kesinleşmediğine değinen Cumhurbaşkanı, demokratik olgunluk içinde sonucun açıklanmasını bekleyeceklerini söyledi. Aynı demokratik olgunluğu herkesten beklediklerini dile getirdi.

Son olarak, tahriklere kapılmadan sadece milletin gönlünü kazanmak için çalışacaklarını ve büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası için mücadele edeceklerini söyleyen Cumhurbaşkanı, 14 Mayıs demokrasi şöleninin hayırlı olmasını diledi ve Türkiye’nin demokrasi ve kalkınma atılımlarını yarım bırakmamak için milletin iradesine sahip çıkarak geleceğe güvenle yürüyeceğimizi belirtti.