“Çorlu’da Komşuların Gürültüsünden Rahatsız Olan Kadın Dairesini Satışa Çıkardı: Pankart Tartışması”

Komşuları mahkemelik eden ev ilanı

Çorlu’daki bir özel firmada çalışan 35 yaşındaki Özge Şeber, komşularının gürültü yaptığı gerekçesiyle 1 yıldır oturduğu sitedeki daireyi satışa çıkardı. Dairenin balkonuna astığı “Satılık. Alt kattaki kötü insanlardan dolayı daha kötü insanlara satılıktır” yazısıyla dikkat çeken Şeber, şikayetlerine rağmen site yönetiminden sonuç alamadığını belirtti. Komşularının gecenin ilerleyen saatlerinde yaptığı gürültülerden rahatsız olduğunu vurgulayan Şeber, “Bu ilanı verirken kişilik haklarını ihlal etmemeye özen gösterdim. Burada amaç farkındalık yaratmak, diğer insanlar da kendilerine sorup ‘Ben o kötü insanlardan biri miyim?’ desinler” şeklinde konuştu.

Ancak Şeber’in alt kattaki komşusu Arzu Korkmaz, balkondaki pankartı kaldrıması için avukatı aracılığıyla Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu. Başsavcılığın talebi üzerine Çorlu 1. Sulh Ceza Hâkimliği, balkon camına asılı pankartın ‘kişilerin huzur ve sükunu bozma’ suçu yönünden soruşturmaya konu suç eşyası olduğu gerekçesiyle el konulmasına karar verdi. Bu karar sonucu yazı, polis ekipleri tarafından balkondan indirildi.

Konu hakkında açıklama yapan Arzu Korkmaz, alt komşusu, yan komşuları tarafından şikayet edilmediğini belirtti ve “Asılan yazıyla ilgili çıkan haberler beni psikolojik olarak çok etkiledi. Maddi ve manevi tazminat davası açacağım” ifadelerini kullandı.