Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Değerlendirme: “Biz Yaparız” ve Seçim Çağrısı

Depremzedelere: Sizi asla yalnız bırakmayacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya’da yaptığı konuşmada son dönemde yapılanları özetledi ve vatandaşları sandığa gitmeye çağırdı. Erdoğan, “Biz yaparız” diyerek, devrim otomobilinin akıbetinde devrin otomobili Togg’u ürettiklerini ve teslimatların başladığını ifade etti. Dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu gemisini hizmete aldıklarını, Gökbey’i kendi motorlarıyla uçurduklarını ve milli muharip uçak KAAN’ı tanıttıklarını söyledi. Erdoğan, Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas YHT hattını hizmete açtıklarını ve İstanbul Finans Merkezi’nin ilk açılışını yaptıklarını belirtti.

Erdoğan, depremde etkilenen bölgeler için önemli çalışmalar yürüttüklerini ve konutların temellerini attıklarını ifade etti. Depremzedelere barınma desteği sağladıklarını ve 30 milyar lira ödeme yaparak yardım faaliyetlerine devam ettiklerini açıkladı. Erdoğan, sandığa gidilmesi gerektiğini ve sandığın kazasının olmadığını söyleyerek vatandaşları sandığa gitmeye çağırdı.

Erdoğan, Sinan Oğan’ın BBP desteği kararının hayırlı olmasını diledi. Ayrıca, Türkiye Cumhurbaşkanı olarak çalışmalarının her sorunun farkında olduğunu ve ekonomide önemli başarılara imza attıklarını belirtti. Seçim gündeminde yer alan montaj videolar ile ilgili olarak Erdoğan, terör elebaşlarının CHP Genel Başkanı’na oy istemelerine ve ortak miting düzenlemelerine atıfta bulunarak, milletin gözünden kaçırmaya çalıştıkları tüm rezilliklerin ortaya saçıldığını söyledi. Erdoğan, iktidara gelmek ve koltuklarını korumak uğruna yapılan ortaklıkların asla gizlenemeyeceğini belirtti.