İstanbul, Şampiyonlar Ligi Finaline Hazırlanıyor: Go Türkiye tarafından desteklenen etkinlikler ve heyecan verici detaylar

Şampiyonlara büyük şov

Rakip takımlar İngiliz Manchester City ve İtalyan Inter takımları, 10 Haziran’da İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda Şampiyonlar Ligi Finali’nde karşı karşıya gelecekler. Bu büyük olay için İstanbul, önemli hazırlıklar yapmaktadır. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), İstanbul’un tanıtımını artırmak amacıyla Go Türkiye adı altında bir dizi etkinliği planlamıştır.

Bu proje, eski UEFA Kurumsal İletişim Direktörü Pedro Pinto’nun moderatörlüğünde bir dizi YouTube sohbeti içermektedir. Bölümlerde, hem futbolu bırakmış hem de hala yeşil sahalarda top koşturan ünlü futbolcular İstanbul’un farklı noktalarında çekilen görüntülerde, futboldan İstanbul’a kadar birçok konuyu konuşmaktadır. Projede Galatasaray’dan Hamit Altıntop ve Juan Mata, Beşiktaş’tan Mario Gomez ve Cenk Tosun, Fenerbahçe’den Luis Nani ve Michy Batshuayi ve Inter’den Hakan Çalhanoğlu yer almaktadır.

Bu etkinlik serisi, UEFA Şampiyonlar Ligi Kupası’nın İstanbul’un çeşitli lokasyonlarında bir turist gibi gezdiği “Kupayı Takip Et” konseptinden de oluşmaktadır. Kupanın dolaştığı bazı lokasyonlar Sultanahmet Meydanı, Galata Kulesi, İstanbul Arkeoloji Müzesi, Rami Kütüphanesi, Kuzguncuk, Balat, Ortaköy Meydanı ve Atatürk Kültür Merkezi’dir.

8-11 Haziran tarihleri arasında Yenikapı’da gerçekleştirilecek olan “Şampiyonlar Festivali” adlı etkinlik, festivale katılacak olan dünyaca ünlü DJ’lerin 9 Haziran’da sahne almasıyla, DJ Performansları konsepti altında yer almaktadır. Festivalde, Lost Frequencies, Guillaume de Kadebostany, Chris Luno b2b Ceaus ve EMIRAN performerlarını görebilirsiniz.

Go Türkiye, bu etkinliği desteklemek için ana teması İstanbul olan ve Türkiye’nin diğer destinasyonlarını da içeren bir stant tasarımıyla 8-11 Haziran tarihleri arasında Yenikapı Etkinlik Alanı’nda düzenlenecek olan Şampiyonlar Festivali’ne katılacaktır. Stant festival boyunca ziyarete açık olacaktır.

15 Temmuz Şehitler Köprüsüne Inter ve Manchester City logolarının yer aldığı bayraklar ile UEFA Şampiyonlar Ligi Finali 2023 İstanbul logosunun bulunduğu 3 farklı bayrak asılacak. 6-11 Haziran tarihlerinde 21:00-23:00 saatleri arasında Galata Kulesi üzerinde Türkiye tanıtım filmleri, YouTube sohbetlerinin fragmanları, finalist takımların logoları ve 2023 İstanbul logosu yansıtılacaktır.

İstanbul Havalimanı’ndaki reklam alanları üzerinde, tüm etkinliklerin duyuru görselleri yayınlanacak ve Go Türkiye olarak katılım sağlanan fuarlarda UEFA Şampiyonlar Ligi Kupası sergilenerek, fuar katılımcılarına İstanbul’daki final maçının tanıtımı sağlanacaktır.