Milletvekili Seçimi Kesin Sonuçları Belli Değil: YSK Olağanüstü İtiraz Sürecini Değerlendiriyor

Milletvekilliği seçiminde kesin sonuçlar 2. turdan sonra

Milletvekili Seçimi Kesin Sonuçları Belli Değil

YSK kaynaklarına göre, olağanüstü itirazlar nedeniyle milletvekili seçiminin kesin sonuçlarının ilan edileceği tarih belli değil. Itiraz süreçleri tamamlandıktan sonra, YSK 28. dönem milletvekili kesin sonuçlarını açıklayacak. Parlamentonun yeni dönemi, YSK’nın kesin sonuçlarını açıklamasından üç gün sonra saat 14.00’te yemin edecek. Sandık kurullarının kararlarına karşı, sırasıyla ilçe, il ve YSK’ya yapılacak itiraz hakları bulunuyor. Milletvekili seçimleri için, olağanüstü itirazlar da dahil olmak üzere dört aşamalı bir itiraz süreci uygulanıyor. İlçe seçim kurulları, 14 Mayıs milletvekili seçimleri için itirazları topladı ve il seçim kurulları 19 Mayıs’a kadar kararlarını açıkladı. YSK, il seçim kurullarının kararlarına karşı yapılan itirazları 24 Mayıs saat 17.00’ye kadar kabul etti.

Bugün son itirazlar yapılacak. Olağanüstü itiraz sürecinin dördüncü aşamasında ise YSK yer alıyor. 14 Mayıs milletvekili seçimleri için, 298. sayılı Yasa’nın 130. maddesinde belirtilen süreler uyarınca, olağanüstü itiraz süreci yürütülüyor. Bu süre, 21 Mayıs Pazar günü başladı ve 7 gün sürecektir. Olağanüstü itirazlar 28 Mayıs saat 17.00’ye kadar YSK’ya yapılabilir. İtiraz sürecinin bitmesiyle birlikte, YSK tüm yapılan itirazları karara bağlamak için toplanacak. Sonuç olarak, milletvekili seçimlerinin kesin sonuçları, 28 Mayıs’tan sonra cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinin ardından açıklanacak.

TBMM’de, 28. dönem milletvekillerinin kayıt işlemleri TBMM Şeref Holü’nde devam ediyor. Dün, Yeniden Refah Partisi Konya Milletvekili Ali Yüksel de Meclis’e kayıt için geldi ve yanında memleketinin bir lezzeti olan Konya şekerini ikram etti.