Türk Basın Dünyası Sanlı Ergin’i Kaybetti

Gazeteci Sanlı Ergin’i kaybettik

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi Sanlı Ergin (59), lösemi teşhisi konulması üzerine tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Gazeteci Sedat Ergin’in kardeşi olan Sanlı Ergin’in tedavi sürecinde bağışıklık sistemi zorlanmış ve geçtiğimiz gün kurtarılamadığı kaydedildi.

Eski Hürriyet ve Milliyet gazeteleri genel yayın yönetmeni ve yazarı olan Sanlı Ergin, bugün öğlen vakti Çengelköy’deki Kerem Aydınlar Camisi’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında Çengelköy Mezarlığı’na defnedilecek.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Sanlı Ergin’in ölümünün ardından başsağlığı mesajı yayınladı ve “Değerli meslektaşımız Sanlı Ergin’i kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Uzun yıllar mesleğimize ve cemiyetimize başarıyla hizmet eden Sanlı Ergin’in ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Meslek hayatına 1982 yılında Cumhuriyet gazetesinde başlayan Sanlı Ergin, uzun yıllar boyunca görsel yönetmen olarak çalıştı. Ayrıca, müziğe olan tutkusuyla da bilinmekteydi. Sürekli Basın Kartı sahibi olan ve iki çocuk babası olan Sanlı Ergin’in vefatı, Türkiye basın dünyasında büyük bir üzüntü yarattı.