“Türkiye, Terörle Mücadelede Teknolojinin Son İmkanlarını Kullanıyor: Sınır Güvenliği ve İHA’lar Konusunda Öncü!”

Suriye’ye ortak merkez

Türkiye-Suriye-Irak sınırındaki terörle mücadele çalışmaları hızla devam ediyor. Operasyonlar serisiyle bölgedeki kontrol tamamen Türkiye’nin elinde. 1 Ocak tarihinden bu yana, 543 terörist etkisiz hale getirildi. Ancak, Suriye ve Irak’ın kuzeyindeki durum oldukça sıkışık ve teröristler buralarda saklanıyorlar. Bölge ülkeleri, TSK operasyonlarına son verilmesi için çığlık çığlığa yardım talep ediyorlar. Ancak, net bir şekilde ifade etmek isteriz ki, Türkiye işgalci bir ülke değil! Asıl amacımız, terörle mücadele etmek ve ülkemizin güvenliğini sağlamak. Toprakları işgal etmekle hiçbir alakamız yok. ‘TSK oradan çekilsin’ diyenlerin akıllarında oluşan soru işaretlerini giderecek açıklamalarımız var. Çekilirsek o teröristler ne olacak? Biz aslında Suriye’nin toprak bütünlüğüne katkı sağlıyoruz. Suriye topraklarındaki ortak bir merkez kurulmasını önerdik ve anlaşmaya vardık. Burada askerlerimiz bulunarak, faaliyetleri anlık olarak takip edecekler ve gelişmelere karşı tedbirleri alacaklar. Bu merkez, dört ülkenin de ortak kullanımına açık olacak.

Sınır güvenliği teknolojinin son imkanlarıyla donatıldı. Modüler duvarlar, tel örgüler, hendekler, gözetleme kuleleri, İHA ve SİHA’larımız, gözetleme radarları, otomatik silah sistemleri ve röntgenlerimiz ile teröristlerin sınırı geçmek için tünel açmalarına karşı da her türlü hazırlığımız mevcut. 60 bin askerimiz hudutların güvenliği ve kontrolü için her zaman hazır bekliyor. Sınır güvenliği konusunda endişelenmenize gerek yok.

İHA’lar konusunda geldiğimiz nokta oldukça ileri. Kısa süre öncesine kadar piyade tüfeğimizin dahi patenti yabancılara aitti. Ancak şimdi, deniz topumuzu bile biz yapıyoruz. Dünya üzerinde bu işi yapan tek 4 ülke var. HÜRJET, Bayraktar, KIZILELMA ve ANKA projelerimiz ile dünyada üstün teknolojiye sahip İHA ve SİHA’ları biz üretiyoruz ve ihraç ediyoruz. Terörle mücadelede İHA ve SİHA’ların katkısı tarif edilemez derecede büyük.