Meral Akşener Millet İttifakı’ndaki Görüşmeler Hakkında Konuştu

Akşener: ‘Uzlaşacaklarına eminim’

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı’na dair görüşlerini aktardı. Akşener, basın mensuplarının sorularını yanıtladığı ziyaret sırasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında yapılan görüşmeler ve mutabakat metni hakkında şunları söyledi: “Her ikisi o mutabakat metninin üzerinde fikir birliği sağladıktan sonra diğer genel başkanlara da iletilecektir muhtemelen. Geldiği zaman fikrimi söylerim ama tekrar hatırlatmak isterim ki Sayın Özdağ’ın sığınmacılar, Anayasa’nın değiştirilemez 4 maddesi ve 66. Madde konularında Millet İttifakı’nın tüm paydaşlarının bir itirazı yok. Dolayısıyla uzlaşacaklarına inanıyorum.”

DEVA Partisi ve Gelecek Partisi’nin mutabakat metnine itiraz ettiği yönündeki iddialara ilişkin soruya ise Akşener, “Bilgim yok” yanıtını verdi. HÜDA PAR’ın kendisi hakkında suç duyurusunda bulunacağı konusunda ise Akşener, “Benim için şeref madalyasıdır” dedi.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan konusunda da görüşlerini dile getiren Akşener, şöyle konuştu: “Sayın Kılıçdaroğlu ve ben, birlikte olduğumuz diğer arkadaşlarımızla PKK’lılıkla, her türlü çirkinlikle suçlanıyoruz. Ne var ki, bunların hepsinin montaj olduğu savunuluyor. Bu durumu vicdanen kabul edilemez buluyorum. Yaşananların bir Cumhurbaşkanı için ayıp olduğunu düşünüyorum.”