Anne-Kız İkilisi Kick Boksta Çifte Şampiyon Oldu!

Anne - kızın zaferi

İzmir’de sağlıklı bir yaşam için kilo vermek amacıyla 7 yıl önce kick boks sporuna başlayan Kübranur Alpkaan (21), 8 kez Türkiye şampiyonu olup 4 kez Avrupa kupasını kazandı. Alpkaan’ın annesi Aslı Söylemez (41) de kızına antrenmanlarda destek olmak için kick boks yapmaya başladı. Anne-kız, çifte şampiyonluk hayali peşinde koşarken, hayalleri gerçek oldu ve 17-21 Mayıs tarihlerinde İstanbul TÜYAP Fuar Alanı’nda düzenlenen 8’inci Uluslararası WAKO Kick Boks Dünya Kupası’nda her ikisi de şampiyon oldu.

Kick boksa 2018’de başlayan, özel hastanenin medikal muhasebe biriminde çalışan Aslı Söylemez, “Biz birbirimize 2018’de bir söz vermiştik. Birlikte şampiyon olacaktık. Geçen yıl İstanbul’da yine Dünya Kupası Şampiyonası vardı. Kübra sakatlığı nedeniyle şampiyonaya katılamadı ama ben ona verdiğim söz üzerine İstanbul’a gidip şampiyon olarak döndüm. Sakatlığı sona erdiği için İstanbul’a bu kez birlikte gittik ve orada ikimiz de şampiyon olduk. İlk önce ben bayrağı dalgalandırdım, sonra kızım. Bir hayalimizi daha gerçekleştirdik” sözleriyle mutluluğunu ifade etti.

Kick boks sporunu 7 yıldır yapan Kübranur Alpkaan ise “2018 yılında Milli Takım’la beraber İtalya’ya gitmiştim. Oradan derece alamadan döndüm ve çok üzgündüm. Annem hem bana motivasyon olsun diye hem de birlikte antrenman yapabilmek için bu spora başladı. Annem veteranlarda, ben büyükler kategorisinde dövüştüm. İkimiz de Dünya Kupası Şampiyonu olduk. Annemle gurur duyuyorum. O evin bütün sorumluluğunu alıyor, bir çalışma hayatı var ve aynı zamanda sporcu. Bundan sonra Portekiz’de dünya şampiyonası düzenlenecek, orada şampiyon olmayı hedefliyorum” açıklamasını yaptı.