Antalya’da DEAŞ Operasyonu: 9 Şüpheli Gözaltına Alındı, Bazıları Tutuklandı

Adana'daki DEAŞ operasyonunda 5 tutuklama kararı

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM), Suriye’de DEAŞ adına hareket ettiği iddia edilen dokuz şüpheliyi tespit etti. TEM ekiplerinin yürüttüğü operasyonla birlikte Ahmet M. (21), Muhammed Velid A., Ahmet (24) ve ağabeyi Muhammed Ş. (29), Rabiye O. (46), Irak’tan gelen Abdurrahman Raad B., Sabit Tebben M. (47), Abdurrahman (21) ve ağabeyi Ali H., gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerden Ahmet ve Muhammed Ş.’nin, silahlı faaliyetlerde yer aldığı, Muhammed Velid A.’nın ise örgütün eğitim yapılanması içerisinde Arapça öğretmenliği yaptığı ve 100 dolar maaş aldığı ortaya çıktı. Şüphelilerden Irak uyruklu Sabit Tebben M.’nin ise sözde polis kuvveti içerisinde yer aldığı, Abdurrahman Raad B.’nin babasının ise örgütün sözde zekat divanı başkanı olduğu belirlendi.

Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden Ahmet M., adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, Rabiye O., Abdurrahman Raad B. ve Sabit Tebben M. ise serbest kaldı. Tutuklanan şüpheliler ise Ahmet ve Muhammed Ş., Abdurrahman ve Ali H. ve Muhammed Velid A. oldu.

18 Şubat günü gerçekleştirilen operasyon, polis ekiplerinin sabahın erken saatlerinde şüphelilerin evlerine baskın düzenlemesiyle gerçekleştirildi. Ekipler, operasyonlarda özellikle örgüt içerisinde aktif rol oynayan şüphelileri hedef aldı. Polis ekiplerinin gözaltına aldığı kişiler, yapılan işlemler sonrası adliyeye sevk edildi.