Ataşehir’de Silahlı Saldırı Gerçekleşti, Cinayetin Çözülmesi İçin Görgü Tanığı Ifadesi İşe Yaradı!

Ataşehir'deki cinayet tanık ifadesiyle 3 yıl sonra çözüldü: Kayınpederini öldürtmek için tetikçi tutmuş

İstanbul’un Ataşehir ilçesinde, 6 Ağustos 2020 tarihinde saat 07.00 sıralarında meydana gelen silahlı saldırı sonucu Aziz Ürün (52) hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, bir tanığın ifadesiyle cinayetin çözüldüğünü açıkladı.

Tanık E.E.’nin verdiği ifadeye göre; ölen kişinin damadı O.K. ile birlikte solucan gübresi işi yaptıkları sırasında O.K., bir konuşma sırasında, “Kayınpederimi vurmaları için Selahattin E. ile Hüseyin U. adlı kişilere para verdim. Onu bacağından yaralayacaklardı. Ancak kayınpederim bu yaralama sonucu öldü” dedi.

Bu bilgi üzerine Cinayet Büro Amirliği ekipleri harekete geçerek, 18 Mayıs 2023 tarihinde düzenledikleri operasyonda Selahattin E. ve Hüseyin U.’yu gözaltına aldı. Yapılan incelemeler sonucunda Selahattin E.’nin daha önceden 17 suç kaydı bulunduğu, ayrıca 2 yıl arandığı ve 18 yıl kesinleşmiş hapis cezası olduğu tespit edildi. Hüseyin U.’nun ise 21 suç kaydı olduğu öğrenildi.

Polis, damat O.K.’nın cinayeti azmettirdiği iddiasıyla aranmasına devam ediyor. O.K.’nın daha önceden 7 suç kaydı bulunduğu da ortaya çıktı.

Şüpheliler Selahattin E. ve Hüseyin U. ise suçlamaları kabul etmeyerek, tutuklanarak cezaevine gönderildiler. Polis olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.