Azerin’in “Çırpınırdı Karadeniz” Performansı Türkiye ve Azerbaycan’da Hayranlıkla İzleniyor

Azerin söyledi, milyonlar duygulandı! Azerbaycanlı şarkıcı o anları CNN TÜRK'te anlattı

Türk dünyasının önde gelen sanatçılarından Azerin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı bir etkinlikte söylediği “Çırpınırdı Karadeniz” türküsüyle pek çok kişinin dikkatini çekti. Azerbaycan’ın da ilgisini çeken türkü, 2. Karabağ savaşında sembol haline gelmişti. Sahneye çıkan Azerin, söylediği türküyle dakikalarca ayakta alkışlandı ve büyük bir beğeni topladı.

CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk’ün Azerin ile gerçekleştirdiği özel röportajda, sanatçı türkünün anlamını ve konserde yaşananları anlattı. Azerin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bakü’ye gelmesiyle yaşanan gurur anını anlattı. Azerbaycan ve Türkiye’nin yan yana olmasının kendisini gururlandırdığını ifade eden Azerin, yıllar önce Başbakan Erdoğan’ın Aliyev’in ziyafeti sırasında söylediği “Çırpınırdı Karadeniz” türküsüne dair hatıralarını anlattı.

Türk dünyasında çok sevilen bir türkü olan “Çırpınırdı Karadeniz” tarihi bir olayı anlatır. 1918’de Kafkas İslam Ordusu’nun Osmanlı’nın Enver Paşa’nın yardımıyla Ermeni, Rus ve İngiliz askerlerine karşı kazandığı zafer sonrası Bakü Valiliği binası balkonunda Üzeyir Hacıbeyli, Ahmet Cevad’ın “Çırpınırdı Karadeniz” türküsünü bestelemiştir. Azerin de bu türküyü her zaman programlarında anlatarak, tarihi ve kültürel açıdan önemli olduğuna vurgu yapmaktadır.