Bakan Kurum, Trabzon’da Yürütülen Projeler Hakkında Konuştu ve Gençlerle Buluştu

Bakan Kurum: Seçim gecesi 'öndeyiz' dediler; milletimizin tercihiyle alay ettiler

Şehircilik, Çevre ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Murat Kurum, Trabzon Çaykaralılar Derneği’ne ziyarette bulunarak, Trabzon’da yürütülen projeleri vatandaşlarla paylaştı. TOKİ üzerinden gerçekleştirilen projelerle birlikte vatandaşlar için  8 bin 76 konut inşa edildiğini belirten Kurum, İlk Evim projesi kapsamında 2 bin 550 konut inşa edileceğini, İlk Arsam projesi kapsamında ise 500 arsa ve alt yapısı hazırlanmış konut yapımının söz konusu olduğunu duyurdu. Bakan Kurum, gerçekleştirilen dönüşüm süreciyle birlikte bin 372 bağımsız bölümen yenileneceğini de ifade etti. Trabzon’da 15 adet atık su arıtma tesisi kurulduğunu belirten Kurum, ayrıca ilde 6 tane millet bahçesi yapılacağını, Vakfıkebir Millet Bahçesi’nin açıldığını, Çarşıbaşı ve Arsin Millet Bahçeleri’nin projelendirme çalışmalarının tamamlandığını da sözlerine ekledi. Bakan Kurum, Trabzon’un Tabakhane bölgesinde yatay mimariye uygun projeleri gerçekleştirdiklerini belirtirken, bu projelerin Trabzon’a yaraşır şekilde kültürün yaşatılacağı anlayışta olduğunu vurguladı.

Kurum, konuşmasında 28 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlere de değinerek, “28 Mayıs’ta tüm Türkiye kazanacak, milletimiz kazanacak, 85 milyon kardeşimiz kazanacak. Hatırlayın, seçim gecesi ‘kazanıyoruz’ dediler, ‘öndeyiz’ dediler; yine milletimizin tercihiyle alay ettiler. Milletimizin iradesine saygısızlık ettiler” dedi.

Maltepe Sahil’de gençlerle bir araya gelen Kurum, gençlerle yapılan programlarda geleceğe dair önerileri ve fikirleri dinleyip onların haklarını koruma amacında olduklarını belirtti. Ayrıca Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut kampanyasında gençlere yüzde 20 kontenjan ayırdıklarını ve gençlerin ülkenin her alanında söz sahibi olup hak sahibi olmalarını istediklerini dile getirdi.