Kılıçdaroğlu ve Özdağ, Ülkenin Çıkarları İçin Görüşüyor: İki Lider Arasında Mutabakat Çalışmaları Devam Ediyor

Özdağ ile anlaşmada son rötuşlar

İki lider, Türkiye’nin içinde bulunduğu zor durumu yeniden değerlendirmek için bir araya geldi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 11:00’de düzenleyecekleri ortak basın toplantısında daha detaylı bilgi verecekler. Kılıçdaroğlu, görüşmelerin hala devam ettiğini ve henüz anlaşmanın sağlanmadığını belirtti. İki lider arasındaki ortak nokta, ülkemizin içinde bulunduğu durumdan bir an önce çıkılması gerekliliği oldu. İttifak ortaklarını bilgilendirmek için görüşme trafiğinin tamamlanması bekleniyor. Özdağ, PKK, FETÖ ve IŞİD gibi terör örgütleri ile mücadele etmeyi ve sığınmacıların ülkelerine dönmelerini sağlayacak bir protokol üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Ancak görüşmelerde iki önemli konuda sıkıntılar çıktı. Özdağ, terörle ilintili yerel yöneticilerin yerine devlet görevlilerinin kayyum olarak atanması koşulunu desteklerken, Millet İttifakı’nın ortak politikaları kayyum uygulamalarına son verilmesi yönünde oldu. İttifak kaynakları, mahkeme kararı yok sayılarak verilen kayyum atamalarına karşı olduklarını belirttiler. Sığınmacılar konusunda ise Özdağ, gerekirse zorla gönderilmelerini savundu. İttifakın ortak politikası ise sığınmacıların ülkelerine gönderileceğini, ancak bunun bir takvime bağlanacağını ve Kılıçdaroğlu’nun seçim kampanyasında belirttiği gibi 2 yıl içinde gerçekleşeceğini belirtti.

Kılıçdaroğlu ve Özdağ arasındaki görüşmeler, ülkemiz için önemli konuları ele alıyor. Mutabakat metninde yer alan konulara ilişkin detaylar, bugünkü ortak basın toplantısında açıklığa kavuşacak.