Bakan Murat Kurum, Ümraniye’de Kentsel Dönüşüm ve Sanayi Siteleri Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Bakan Kurum: Ada bazında uygulama çalışmalarına başladık

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, Ümraniye’de gerçekleştirdiği bir dizi programda, kentsel dönüşüm ve sanayi siteleri başta olmak üzere çeşitli konular hakkında açıklamalarda bulundu.

Kurum, Saray Mahallesi’nde düzenlenen “Oto Sanayi Sitesi ile Toplantı” programında yaptığı konuşmada, ilk etapta 10 bin olmak üzere toplamda 50 bin sanayi dükkânının esnafa kazandırıldığını ve Çakmak Bölgesi Küçük Sanayi Sitesi’nin dönüşmek zorunda olduğunu ifade etti. Nitelikli üretimin merkezi haline getirilecek olan bu sanayi sitesinin dönüşümü için sanayi esnafından gelen taleplerin dikkate alındığını belirten Kurum, “Siz dükkânınızı dönüştürün, yarısı devletten” kampanyasıyla kiracı esnaf kardeşlere yeni sanayi sitemizi armağan edeceklerini söyledi.

Kurum, Ümraniyeli vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği “Kentsel Dönüşüm Toplantısı”nda da İstanbul’da 611 bin bağımsız bölüme ulaşıldığını, şimdiden 2 milyon 500 bin vatandaşın hayatının değiştiğini belirtti. Atakent Mahallesi’ndeki 25 bin konut ve iş yerini ilgilendiren özel bir kentsel dönüşüm çalışması yapacaklarını açıklayan Kurum, “Bölgedeki kamuya ait alanları kullanarak örnek bir kentsel dönüşüm projesi başlatıyoruz” dedi.

Ayrıca Topağacı’nda Molla Hüsrev Camii ve Güney Camii çevresinde yürüttükleri projelerde kat karşılığı anlaşma oranını yüzde 45’ten yüzde 50’ye çıkardıklarını, Kazımkarabekir ve Dudullu’da 2B alanlarında kentsel dönüşümün önünü açmak için imar çalışmaları yaptıklarını ifade eden Kurum, Dudullu Meydanı ve Osmangazi Millet Bahçesi çevresinde yerinde dönüşüm ile yaşanabilir yeni alanlar oluşturacaklarını ve Çamlık’ta yeni bir millet bahçesi yapacaklarını sözlerine ekledi.