Beşiktaş Belediyesi Rüşvet ve İrtikap Soruşturması Davasında Sanıklar Savunma Yaptı.

Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar hakim karşısına çıktı: Bu dava siyasi bir kumpas davasıdır

İstanbul 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Beşiktaş Belediyesi rüşvet ve irtikap soruşturması davası devam ediyor. Duruşmada, tutuklu sanık Murat Hazinedar Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla yer alırken, tutuklu sanıklar Çetin Kırışgil ve Hüseyin Avni Sipahi ile bazı tutuksuz sanıklar ve taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulunuyor. İddianamede belediyede “imar konularındaki kilit isim” olduğu ileri sürülen Hüseyin Avni Sipahi, rüşvet ve diğer suçlamaları reddettiğini dile getirdi. Ayrıca, zimmet iddialarının 10 yıl boyunca savcıların değişmesine rağmen gerçekleşmediğine dikkat çekti. Sanık Sipahi, kendisinin belediyede bağımsız meclis üyesi olduğunu ve başkanın danışmanlığını yaptığını belirterek, kimseye talimat vermediğini, yönlendirmediğini ve sorumluluğuyla yetkisiyle ilgili bir sorunu olmadığını söyledi. Tahliyesi ve beraat talebini dile getirdi.

Sanık Murat Hazinedar ise sözde iddianamenin hukuken çöp bir niteliğe sahip olduğunu belirtti. Bu saçmalıklara karşı savunma yapmanın meşruluk kazandıracağını düşünmediğini ifade etti. Buna ek olarak, suçlamaların siyasi bir kumpas olduğunu düşündüğünü vurguladı. Hazinedar, kendisinin belediye başkanı olarak görev yaptığı 3 sene 9 ay boyunca yüzlerce suçlama altında kaldığını söyledi. Ayrıca, FETÖ suçlamalarına maruz kaldığına da değindi ve hakkındaki MASAK ve MİT raporlarının temiz olduğunu dile getirdi. Rant kapısını kesildiği için suçlandığının altını çizen Hazinedar, eski belediye başkan yardımcısının kendisine şikayetçi olduğunu, ancak kendisinin usulsüz ihale nedeniyle yargılanarak ceza aldığını söyledi. Belediyede çalıştığı dönemde bankamatik memurluğuna izin vermediğini belirten Hazinedar, belediyeye gelenlerin sayısının azaltıldığını ve simsar arabulucuların iş yapmasının engellendiğini ifade etti.

Duruşmanın uzaması üzerine mahkeme, yarına erteledi. İddianamede, Murat Hazinedar’ın “irtikap suçu”na teşebbüs etmek, irtikap suçu, rüşvet suçu ve görevi kötüye kullanmak suçlarından toplamda 70 yıl 6 aydan 154 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Diğer sanıklara da değişen sürelerde hapis cezası talep ediliyor. Dava süreci devam ediyor.