Bakan Soylu: “Milliyetçilik anlayışımız tam bağımsızlık üzerine” ve “Türkiye’de 13 milyon Suriyeli sığınmacı yok”

Bakan Soylu: Suriyeli sığınmacıların yüzde 70'i ülkelerine geri dönmek istiyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, NTV’ye yaptığı açıklamalarda, Cumhur İttifakı seçmeninin motivasyonunun yüksek olduğunu belirtti. “Karşı tarafın motivasyonu ilk tura göre biraz daha düşük. Ama ben sandığa geleceklerini düşünüyorum” diyen Bakan Soylu, Avrupa’daki seçimlere gönderme yaparak, “Bizim milliyetçilik anlayışımız tam bağımsızlık üzerine, yabancı düşmanlığı üzerine değil” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun milliyetçilik tarifi hakkında da konuşan Bakan Soylu, Avrupa’da yabancı düşmanlığından etkilenen milliyetçilik anlayışını eleştirerek, “Bizim milliyetçiliğimiz İHA, SİHA yapan, Çanakkale köprüsünü, Yavuz Sultan Selim köprüsünü yapan milliyetçiliği tarif ederiz” dedi.

Bakan Soylu, Türkiye’deki sığınmacı konusuna da değinerek, “Türkiye’de 13 milyon Suriyeli sığınmacı var” iddiasının doğru olmadığını belirtti. “3 milyon 750 bin Suriyeli sığınmacı vardı, 550 bini geri döndü” diyen Bakan Soylu, Türkiye’de yaşayan Suriyeli sığınmacıların yüzde 70’inin ülkelerine geri dönmek istediğini ifade etti.

Suriyeli sığınmacıların geri dönüşü için destek veren ülkelerin olduğunu da vurgulayan Bakan Soylu, “Suriye’deki güvenli bölgede sığınmacılar için 240 bin konutun 5 bini tamamlanmak üzere” dedi.