Bakan Yerlikaya Depremde Etkilenenlere Yardım Eylemi

Bakan Yerlikaya açıkladı: Dünkü depremden sonra 194 artçı meydana geldi

Bakan Yerlikaya: “Deprem Sonrası Çalışmalarımız Tüm Hızıyla Devam Ediyor”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Malatya’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, şu ifadelere yer verdi: “Yerleşim yerlerinde köy köy, mahalle mahalle başlatılan hasar tespit çalışmaları devam etmektedir. AFAD’dan 210 personel ve 55 araç ile birlikte tüm kamu kurumları ve STK’larımızdan toplam 1.216 personel ve 363 araç çalışmalara katılmıştır.”

Açıklamada, depremden etkilenen vatandaşların sayısı da verilerek, “Depremden; Malatya’da 55, Elazığ’da 111, Şanlıurfa’da 37, Diyarbakır’da 19, Adıyaman’da 18, Erzincan’da 6 ve Kahramanmaraş’ta 3 olmak üzere toplam 249 vatandaşımız etkilenmiştir. Tedavileri devam eden 11 vatandaşımız bulunmaktadır” denildi.

Deprem sonrası 194 artçı sarsıntının meydana geldiği belirtilirken, “112 Acil Çağrı Merkezimize 1.475 ihbar gelmiştir. Bu ihbarların 1.223’ü bilgi, 252’si ise yardım talebi amaçlıdır” ifadelerine yer verildi.

Bakan Yerlikaya, Kızılay tarafından Malatya ve Elazığ’da 12 bin kişilik yemek hizmeti verildiğini de belirterek, “Depremden etkilenen vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun” dedi.