Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, NTV Canlı Yayınında Gündeme İlişkin Açıklamalarda Bulundu

Asgari ücrete zam var mı? Bakan Bilgin 'Temmuz'u işaret etti: Birkaç parametreyi dikkate alıyoruz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Sinan Oğan’ın tutarlı bir yaklaşım sergilediğini belirten Bakan Bilgin, Ümit Bey’in açıklamaları hakkında bilgi sahibi olmadığını ifade etti. Milliyetçiliğin Türk dünyasına bakış açısının isimden isime değişmemesi gerektiğine dikkat çeken Bakan Bilgin, PKK ile barışık olan bir CHP’nin Atatürk’ün kalpağı ile poz vermemesi gerektiğini vurguladı. Bakan Bilgin ayrıca, Sinan Oğan’ın oylarının geldiği yüzde beşlik kitlenin gerçek milliyetçiler olduğunu düşündüğünü söyledi.

Seçim sonuçlarına ilişkin ise Bakan Bilgin, seçmenin Türkiye’nin demokrasisine sahip çıktığını ve AK Parti iktidarının milliyetçiliği bir değer olarak gördüğünü belirtti. Muhalefetin zayıflığının seçim sonuçlarıyla bir kez daha ortaya çıktığını ifade eden Bakan Bilgin, siyasetin ülkeye hizmet etme üzerine kurgulanması gerektiğinin altını çizdi. Bakan Bilgin ayrıca, Türkiye’nin başarılarını gözeterek oy kullanacağına inandığını söyledi.

EYT başvurularına ilişkin çalışmaların bu ay sonuna kadar tamamlanacağını ve eksik işlemleri olanların dosyalarının tamamlanacağını ifade eden Bakan Bilgin, asgari ücretin Temmuz ayında yeniden değerlendirileceğini belirtti. Başkanlık sisteminin Türkiye’ye büyük imkanlar getirdiğini ifade eden Bakan Bilgin, sistemin avantajlarının görülmesi gerektiğinin altını çizdi. Meclis’in işleyiş sisteminin yeniden güncellenmesi gerektiğine dikkat çeken Bakan Bilgin, Türkiye’nin geleceğine ilişkin kararının 28 Mayıs’taki seçimde ortaya çıkacağını söyledi.