CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Seçmenleri Sandığa Çağırdı: “Türkiye için Karar Verin!”

CHP Sözcüsü Öztrak: Ben korktum küstüm yok

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, seçmenlerden ikinci tur için sandıkta oy kullanma çağrısı yaptı. Öztrak, konuşmasında, mevcut hükümetin ülkeyi sorunlarla boğduğunu belirterek, “Bir hafta sonra sandıkta bizim evlatlarımızı kovup sığınmacıları ülkeye dolduran, ülkemizi uçurumun kenarına getiren bu zihniyeti oylayacağız” dedi.

Öztrak, seçimlerin karışık olmayacağını, halkın ikinci turda mevcut durumu değiştireceğini söyledi. “Vatandaşımız bu iş ikinci turda biter dedi, başımızın üstünedir. Şimdi ikinci tur için yepyeni bir sayfa açıyoruz. Bu seçimde ‘korktum’ yok, ‘Kırıldım’ yok, ‘küstüm’ yok. Biz önce seçimi alacağız” diye konuştu.

CHP Sözcüsü, seçmenleri Türkiye için karar vermeye çağırdı ve 28 Mayıs’ta Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçilmesine yardımcı olmalarını istedi. Öztrak, ülkede gençlerin işsizlik ve ekonomik sorunlarla karşılaştığını vurgulayarak, hükümetin gençlerin geleceğini düşünmediğini söyledi. “3 MİLYON EV GENCİTÜİK’in makyajlı verilerine göre taşı sıksa suyunu çıkaracak 3 milyona yakın gencimiz ne okuyor, ne bir işte çalışıyor. ‘Ev genci’ olmuş, anasının babasının eline bakıyor. Gençlerimiz evlenmeyi bir ev, bir araba almayı geçtik, iyisinden bir telefon almayı bile zor hayal eder oldu” ifadelerini kullandı.

Öztrak, hükümetin ekonomik politikalarını eleştirerek, “Kredi kartlarından nakit çekimleri, kuyum harcamalarını baskılamak için bankacılık sistemine müdahale ettiler. Birkaç gün sonra Merkez Bankası geri adım atmak zorunda kaldı. Size saldıran falan yok. Siz kendinizi ayağınızdan vurdunuz” diye konuştu.