VIP Odasında Yaşanan Tartışma Ölümle Sonuçlandı: Sanık Polat Aytaç Yargılanıyor

4 No’lu VIP odası cinayetinde sır perdesi aralanıyor

Ankara’nın ünlü bir balık restoranında yaşanan olayda, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Ermenek Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Güven Çaprak, Haymana Kaymakamı Muhammed Gürbüz, Konya Selçuk Üniversitesi’nde görevli Prof. Mehmet Alagöz ve işinsanı Polat Aytaç 4 No’lu VIP odasında buluştu. İddianamede yer alan bilgiye göre, Çaprak’ın ağzından çıkan küfürlü sözler ve “Sevişecek miyiz?” gibi cümleler nedeniyle tartışma çıktı. O sırada Aytaç, arkadaşı olan Çaprak’ı kendi silahıyla vurarak öldürdü. Aytaç, Ankara 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘kasten öldürme’ suçundan yargılanıyor.

Dava sürecinde birçok tanık ifadesi alındı. Restoranda o gece çalışan garson S.K., cinayetten önce Aytaç’ın “Tenteleri açın, ateş edeceğim havaya” diye konuştuğunu belirtti. Ancak restoran müdürünün tente kumandasının olmadığı yanıtıyla talebi gerçekleşmedi. Sanık Aytaç ise, savunmasında “Çalgıcılara para taktım, biz Anadolu insanıyız. Tentenin açılıp açılmayacağını sordum” dedi.

Sanık Aytaç’ın mahkeme savunmasında, Çaprak’ın kendisine saldırdığını iddia ederek silahı patlattığını söylemesi, tanık ifadeleriyle çelişki yarattı. Tanık Mustafa Kaldırım, Çaprak’ın küfür etmediğini, silah patlamadan önce ise taraflar arasında bir arbede olmadığını dile getirdi.

Olayın ardından dava sürecinde, cinayetle ilgisi olduğu düşünülen iki hâkim Ankara’dan uzaklaştırıldı. Ancak mahkeme, her iki hâkimin de ifadelerinin alınması için talimat verdi.