Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Çalışanların Enflasyona Ezdirilmesine İzin Vermiyoruz”

Artış sözü! Memura en az 22 bin lira

Ankara’da gerçekleşen HAK-İŞ 15. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin son 21 yılda milli gelirini 1 trilyon dolara yaklaştırarak, yıllık ortalama yüzde 5.5 oranında büyüme kaydettiğini, işgücü sayısındaki artışa rağmen istihdamı 32 milyona yaklaştırdığını, ihracatını 255 milyar dolara çıkardığını belirtti. Erdoğan, bunun gizli kahramanlarının işçi ve emekçi kardeşlerimiz olduğunu vurgularken, kendi geçmişinde de İETT’de işçilik yapmış birisi olduğunu söyledi.

Erdoğan, ülkenin maddi dengeleri ne olursa olsun, çalışanların enflasyona ezdirilmediğini belirtirken, memurların maaş düzenlemesi için yüzde 13.5 oranında refah payı ilavesi yapıldığını ve en düşük memur maaşını 22 bin liraya kadar çıkaracaklarını söyledi. Emeklilere de değinen Erdoğan, memur maaşlarındaki bu artışların otomatik olarak emeklilere de yansıyacağını kaydetti.

Erdoğan ayrıca, işçi sağlığı ve güvenliği, örgütlenme ve sendikal haklar noktasında atılan önemli adımlardan bahsetti ve İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı döneminde 1 Mayıs’ı önce Emek ve Dayanışma Günü ardından da resmi tatil ilan ettiğini hatırlattı. Erdoğan sözlerini; “Nereden geldiğimizi aklımızdan çıkarmadık.” diyerek sonlandırdı.