Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millet Bahçeleri ve Çevre Politikaları Hakkında Konuştu

Erdoğan’dan vatandaşlara: Binanız dayanıklı değilse dönüşümü başlatın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülke genelinde yeni açılan millet bahçeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Konuşmasında, Adıyaman, Afyon, Adana, Sivas ve Erzincan gibi illerde binlerce metrekare büyüklüğündeki yeşil alanlarla sevgiyle karşılanan millet bahçelerinin toplam büyüklüklerinin 1 milyon 466 bin metrekareye ulaştığını söyledi. Erdoğan, vatandaşların burada sosyalleştiğini, spor yaptığını ve dinlendiğini belirterek, millet bahçelerinin afetlerde toplanma alanı olarak da kullanılabildiğinin altını çizdi.

Erdoğan ayrıca, geçtiğimiz Şubat ayındaki depremlerin sağlam, dayanıklı ve güvenli binalar inşa edilmesi gerektiğini hatırlattığını söyledi. Deprem mevzuatına uygun şekilde inşa edilen konutlar, hastaneler, spor tesisleri ve kamu binalarının da depremlerde başarılı bir şekilde sınav verdiğini vurguladı.

Kentsel dönüşüm projelerinin öneminin daha da arttığını sözlerine ekleyen Erdoğan, ideolojik engellemelere rağmen yapılan dönüşümlerde yıkılan bina sayısı ve can kaybının az olduğunu belirtti. Artık kentsel dönüşüm konusunda daha kararlı adımlar atacaklarını, insanların hayatına dair bu konuda tamahkârlığa izin vermeyeceklerini vurgulayan Erdoğan, vatandaşlara da depreme dayanıklı olmayan binalarının dönüşüm sürecini başlatmaları çağrısında bulundu.

Erdoğan ayrıca Türkiye’de toplam 500 millet bahçesi olacağını açıkladı. 21.5 milyon metrekare büyüklüğündeki millet bahçelerinin yanı sıra, halihazırda yapımı devam eden 137 millet bahçesinin toplam büyüklüğünün 27.5 milyon metrekare olduğunu belirtti. Ayrıca, İstanbul Atatürk Havalimanı’na yapılacak olan 7.7 milyon metrekare büyüklüğündeki millet bahçesinin tüm etapları tamamlandığında dünyanın en gözde şehir parklarından biri olacağını da söyledi.

Erdoğan, son olarak, çevrecilik adına siyasi ajandalarını dayatmaya çalışanların baskılarına boyun eğmeden orman varlığını artırarak, başarılı atık yönetimi uygulayarak, çevreci binalar yaparak ve fidan dikerek mesuliyetlerini yerine getirmemiz gerektiğini vurgulayarak konuşmasını sonlandırdı.