Cumhurbaşkanı Erdoğan Seçim Sonuçlarını Değerlendirdi ve Geleceğe Yönelik Planlarını Açıkladı

Yüzde 49.5’ten tek fire vermemeliyiz

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin il başkanları, milletvekilleri, belediye başkanları ve milletvekili adaylarına canlı bağlantı ile hitap etti. Seçimleri huzur içinde tamamlamanın gururunu yaşadığımızı dile getiren Erdoğan, “Ülkemizin 14 Mayıs seçimleri pek çok özelliğiyle siyasi tarihimizde özel bir yere sahip olacaktır. Oldukça zengin bir atmosferde geçen seçimleri başarıyla tamamladık. TBMM seçimlerinde Cumhur İttifakı 322 milletvekili ve yüzde 49.5 oy oranıyla çoğunluğu elde etti. Buna karşılık karşımızdaki ittifak yüzde 35’te, onları destekleyen diğer ittifak da yüzde 10.5’te kaldı. Cumhurbaşkanlığı için ise en yakın rakibimize 2 milyon 520 bin fark atmamıza rağmen, sistem nedeniyle ikinci tura kaldık” dedi.

Erdoğan, seçim sonuçlarının milletin iradesinin bir yansıması olduğunu söylerken, “Cumhurbaşkanlığı seçiminde tercihini bizden yana kullanan 27 milyon 133 bini aşkın vatandaşımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz seçimlerde 26 milyon 330 bin olan oy sayımızı yaklaşık 803 bin artırdığımızı görüyoruz. Seçmen sayısındaki daha yüksek artış sebebiyle geçtiğimiz seçimlerde daha düşük oy sayısıyla yüzde 52.6 oranına ulaşırken bu defa yüzde 49.5’te kaldık. İnşallah ikinci turda 2018’i fersah fersah aşan bir oranla geride bırakacağız. İlk turda aldığımız yüzde 49.5 oydan tek bir fire bile vermemek ilk önceliğimizdir” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, seçim öncesinde gösterilen çaba ve gayretin seçim sonuçlarına yansımasından memnuniyet duyduğunu belirtirken, “İlçe başkanlarımızı ve yönetimlerimizi, sandık kurulu üyelerimizi, müşahitlerimizi, bizimle birlikte süreci yönetenleri tebrik ediyorum. İnşallah aynı gayreti 28 Mayıs’ta göstererek demokrasiyi taçlandıracağız” diye konuştu.

Erdoğan, seçim sürecinde yaşanan provokasyonlara da değinirken, seçimleri sağduyu ile tamamlamanın önemine vurgu yaptı. “Seçimleri huzur ve güven içinde tamamlayarak dünyaya yeni bir demokrasi örneği daha verdik. Milletimiz gerçek manada sandığa sahip çıkmıştır” diyen Erdoğan, seçim sonuçlarının detaylı bir şekilde değerlendirileceğini ve hataların düzeltilmesi yönünde çalışmaların devam edeceğinin altını çizdi.

Erdoğan, sürekli kendini yenilemeyi hedefleyen AK Parti’nin bu seçimlerde de başarılı olduğunu söylerken, deprem bölgesinde yaşayan vatandaşları yalnız bırakmadıklarını, ziyaretlerinin devam edeceğini belirtti. “CHP’nin yaşadığı hortumlanmayı hepimiz gördük. Türkiye’nin en büyük problemi, vizyoner ve programcı bir muhalefete sahip olmamasıdır” diyerek son sözlerini noktaladı.