Özdemir Bayraktar Uzay ve Havacılık Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Açılıyor

Türkiye’de bir ilk... Bu lise uzayı öğretecek

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in konuşmasında vurguladığı gibi, ülkemizin savunma sanayisi açısından önemli bir adımı daha atılıyor. Ankara’nın Elmadağ ilçesinde bulunan okula, hayatını kaybeden Baykar’ın kurucusu mühendis Özdemir Bayraktar’ın ismi veriliyor. Okul artık Özdemir Bayraktar Uzay ve Havacılık Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak bilinecek. Bu adımın, ülkemizin savunma sanayisindeki yerli ve milli katkı oranını artırma konusundaki çabalarına bir katkı sağlayacağına inanılıyor.

Özdemir Bayraktar Uzay ve Havacılık Teknoloji Lisesi, 2023-2024 eğitim öğretim yılında 60 öğrencisiyle kapılarını açacak. Lise, havacılık ve uzay teknolojisi alanında tasarım ve imalat, havacılık ve uzay elektronik sistemleri, uzay aracı itki sistemleri dalı olmak üzere 3 bölümden oluşuyor. Her bölüm için 20 kişilik kontenjan bulunuyor ve toplam 32 derslik, 6 laboratuvar, 2 resim ve müzik atölyesi ile konferans salonu mevcut. Okulun 200 yatak kapasitesine sahip pansiyonu ise 64 kız öğrenci ve 136 erkek öğrencinin konaklamasına uygun olarak tasarlanmıştır.

Bakan Özer, konuşmasında aynı zamanda Türkiye’nin savunma sanayisi alanındaki üretim kapasitesini artırırken yerli ve milli katkı oranını da artırdığına dikkat çekerek, “Biz ne kadar vefalı olursak o isimler yaşayacak ve bu ülke istikametinden dönmeden yoluna devam edecek” ifadesini kullanmıştır. Bu okulun, savunma sanayisindeki yerli ve milli katkıya olanak sağlaması ve ülkemizin geleceği için önemli bir yatırım olması beklenmektedir.