Cumhurbaşkanı Erdoğan, Seçim Sonuçlarının Ardından Milletine Teşekkür Etti

İlk teşekkür... ‘Kazanan sadece Türkiye’dir’

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul’a olan büyük sevgisini ifade ederek konuşmasına başladı. Milletin teveccühü ile tamamlanan Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turundan dolayı Türk halkına şükranlarını sundu. Demokrasi bayramı niteliği taşıyan bu seçimlerde iradesini ortaya koyan tüm vatandaşlara teşekkür etti. Milletin yaptığı tercih, önümüzdeki 5 yıl boyunca ülkeyi yönetme sorumluluğunu bir kez daha kendilerine tebliğ etmiştir. Erdoğan, milletin güvenine layık olacaklarına inanarak bay Kemal’e “bay” dedikleri kadar, sevdalarının da burada bitmeyeceği sözünü verdiklerini hatırlattı. Seçimlerin, aralarındaki bu muhabbetin demokrasi yöntemiyle şekillenmiş halidir.

Cumhurbaşkanı, kazananın sadece Türkiye olduğunu belirterek asıl olanın, demokrasiden, kalkınmadan, hedeflerden taviz vermeden Türkiye Yüzyılı’nın kapılarının açılması olduğunu vurguladı. Milletin tüm kesimlerinin hayallerini, heyecanlarını, kalplerini ve gözlerini bize dönmüş olan dostlarımızın umutlarını birleştirerek gerçekleştirdikleri hedefler yüzünden bir kez daha beraber olmaktan memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Erdoğan, önümüzdeki 2024 hedeflerine değinerek yerel seçimlerde Üsküdar’ı ve İstanbul’u kazanmak için nerdeyse 55 bin kişinin toplandığı Kısıklı Meydanı’nda emniyet mensuplarına talimat verdi. Seçimlerin gelip geçici olduğunu, asıl olanın ülkemizin hedeflerinden sapmadan milletimizin beraberliğine sahip çıkması olduğunu söyledi.

Seçim sonuçlarının Türkiye’nin kazanımlarına göz dikmenin doğru olmadığını bir kez daha gösterdiğini dile getirerek, dünya ülkelerinin Türkiye’yi arayarak zaferi paylaştığını aktardı. İnsanımızın sahip olduğu hak ve özgürlüklere el uzatmanın kimseye düşmediğini, milletimize tepeden bakamayacaklarını, Türkiye’ye parmak sallayamayacaklarını vurguladı. Milletimizi bir olma, kardeş olma ve hep birlikte Türkiye olma azmini kıramayacaklarını belirtti.

Son olarak, millete verdikleri sözleri tutacaklarını söyleyerek, önümüzdeki dönemde milletin hizmetinde çalışacaklarını dile getirdi.