“Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seçimlerin Telafisi Yok, Kaynakları Nereden Bulacaklar?”

Erdoğan’dan bir kez daha çağrı: Pazar günü erkenden sandığa

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen “Kadınların Türkiye’si İstanbul Buluşması” programına katıldı. Programda kadınlara hitaben konuşan Erdoğan, ülkedeki tüm kadınları, özellikle de Diyarbakır Anneleri’ne selamlarını iletti. Seçimlerin ikinci turuna sadece bir gün kaldığını söyleyen Erdoğan, bu seçimlerin sadece kendileriyle ilgili olmadığını, ülkenin ve evlatlarının geleceği için önemli bir karar olduğunu vurguladı.

Erdoğan, sadece söylemleriyle değil, hizmet ve eserleriyle de milletin huzurunda olduklarını belirtti. Türkiye’nin son 20 yılda kazanımlarıyla milletin huzurunda olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı, yapamadıklarıyla, eksikleriyle ve kusurlarıyla da milletin huzurunda olduklarını söyledi.

Seçimlere dair açıklamalarında sandık önemine de değinen Erdoğan, sandığın telafisinin olmadığını vurguladı. AK Parti’ye, Cumhur İttifakı’na LGBT sızamayacağını belirten Erdoğan, aileyi güçlendirmek amacıyla aile bankası kuracaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’nun “kredi kartı borçlarını sileceğiz” sözlerini eleştirdi. Milletin hiçbir şeyi bilmediğini düşündüğünü belirten Erdoğan, kaynakları nereden bulacaklarını sordu.

Suriyelilerin ülkelerine dönüşüne ilişkin de konuşan Erdoğan, Türkiye’nin mazlumların sığınağı olduğunu ve Nazi dönemini aratan nefret söylemlerine başvurmayacaklarını ifade etti. Gönüllü ve onurlu bir dönüş sağlayacaklarını belirten Erdoğan, sıradan bir ülke olmadıklarını vurguladı.