“Okullarda Psikolojik Destek: Her Okulda Rehber Öğretmen Zorunlu Olacak”

Bakan Özer'den müjde: 100 öğrencisi olan her okula rehber öğretmen

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un açıklamasına göre her okulda öğrencilerin psikolojik sağlamlıklarını desteklemek için bir rehber öğretmen bulunması zorunlu hale geliyor. Bu karar kapsamında, okul türüne bakılmaksızın 100 öğrenciden fazla olan her okulda bir rehber öğretmen görev yapacak. Bakan Selçuk, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Öğrencilerimizin psikolojik sağlığını desteklemek için her türlü imkanı seferber ediyoruz. Öncelikle deprem bölgesindeki illerde ve sonra tüm Türkiye’de öğrencilerimizin yanındayız” ifadelerini kullandı.

Bakan Selçuk daha önce de, rehber öğretmenlere atamalarda öncelik verileceğini belirtmişti. Bu sayede tüm öğrencilerin psikolojik danışmanlık hizmetlerine rahatlıkla ulaşabileceği vurgulanmıştı. Mevcut durumda 300 öğrenciden fazla olan okullara bir rehber öğretmen atanıyordu. Ancak bu karar ile her okulda 100 öğrenciden fazlası için bir rehber öğretmen atanacak.

Yeni düzenleme ile birlikte, rehber öğretmenlere atanacak kadroların artacağı öngörülüyor. Atamaların ne zaman yapılacağı ve hangi kriterlere göre gerçekleşeceği ise yakında açıklanacak. Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin psikolojik sağlığını korumak ve desteklemek için bu kararı aldı ve her öğrencinin psikolojik danışmanlık hizmetlerine kolaylıkla ulaşabilmesine imkan sağlamayı hedefliyor.