Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Dönemde Yoğun Mesaiye Başladı: Kabine, Ülke Ziyaretleri ve Ekonomi Yönetimi Konuşuluyor

Erdoğan'ın trafiği yoğun... Önce yemin sonra kabine

Seçimlerin 2. turunun tamamlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yoğun bir mesaiye başlıyor. Bugün, Ankara’da TOBB Genel Kurulu’na katılıyor ve yeni döneminin ilk programında ekonomi başta olmak üzere yeni faaliyetlere ilişkin önemli mesajlar verecek. Erdoğan, devlet başkanlarıyla görüşürken, kabine mesaisine de hız verecek. Gelecek hafta içinde, yeni dönem kabinesini cumaya kadar şekillendireceği belirtiliyor.

Geçmişte seçimle yönetime gelen tüm liderlerin ilk ziyaretleri KKTC ve Azerbaycan’a yapıldı. Ancak bu seçimlerde bu kuralın bir defa değişebileceği aktarılıyor. Erdoğan’ın, perşembe günü AB ve 20 kadar ülke liderinin katılacağı Avrupa Siyasi Topluluğu toplantısı için Moldova’da olabileceği bildiriliyor. Erdoğan, cuma günü yabancı devlet başkanlarının da katılacağı yemekli bir tören düzenleyerek tebrikleri kabul edecek ve hafta sonunda Meclis’te yemin edecek.

Kulislerde, Erdoğan’ın yeni kabinesinde büyük oranda genç, dinamik ve siyasette tecrübesi olan isimlere yer vereceği tahmin ediliyor. Mevcut kabine üyelerinden ve milletvekili adayı göstermediği 3 dönemlik isimlerden bazılarının da kabinede yer alabileceği konuşuluyor. Mevcut kabineden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy dışındaki tüm bakanlar milletvekili seçildi. Bu bakanlardan üçünün milletvekilliğinden istifa ederek görevlerine devam etme ihtimalinin yüksek olduğu belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu dönemde Cumhurbaşkanı Yardımcısı sayısını 2’ye çıkarabileceği de kulislerde konuşulan bir diğer konu. Bir yardımcının ekonomiden, diğerinin ise güvenlik ve diğer politikalardan sorumlu olacağı ifade ediliyor. Ekonomi yönetiminde en önemli koltuklardan biri Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, bu koltuğa getirilebileceği spekülasyonlarına sahne olan Mehmet Şimşek ile dün akşam saatlerinde bir görüşme gerçekleştirdiği öğrenildi. Adalet ve Dışişleri Bakanlıkları için de birkaç isim kulislerde konuşuluyor.