Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısında Yeni Adımlar Gündeme Geldi

Kabine toplantısı sona erdi

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Beştepe’de saat 14:30 sıralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Kabine, Erdoğan’ın temasları ve Şanghay İşbirliği Örgütü ve BM Genel Kurulu’nda gerçekleştirdiği görüşmeler hakkında detaylı bir inceleme yaparak yeni adımlar atmayı planladı. Meclis döneminin başlamasına az bir süre kala kabine, meclisin önündeki yapılan düzenlemeleri de ele aldı.

Kabine ayrıca, Rusya ve Ukrayna arasında gerçekleştirilen esir değişimi sonrasında Türkiye’nin arabuluculuğunda kalıcı bir ateşkes sağlamayı amaçlayan atılacak yeni adımlar hakkında konuştu. Rusya’nın kısmi seferberlik ilanı ve Türkiye’nin önerileri ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Putin ve Zelenski ile yapacağı telefon görüşmeleri öncesinde görüşme yapıldı.

Yunanistan’ın Türkiye’ye yönelik tacizleri de kabine toplantısında ele alınan konulardan biriydi. Başta adaların silahlandırılması konusu olmak üzere, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’in barış ve diyalog mesajları hakkındaki düşünceler de masaya yatırıldı.

Toplantıda ayrıca, yüksek enflasyona karşı yeni önlemler, İstanbul’da yapılan ekonomi toplantısında ele alınan Mir Kart alternatifleri, sosyal konut kampanyasındaki son durum da görüşüldü. Terör örgütlerine yönelik operasyonlar ve alınacak kararlar da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Millete Sesleniş konuşmasıyla açıklanacak.

Toplantı yaklaşık 2 buçuk saat sürdü ve Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin bir sonraki adımları hakkındaki kararları açıklaması bekleniyor.