Depremzedelere Yönelik Mobil Duş ve Berber Projesi Hizmet Vermeye Devam Ediyor

Hatay’da mobil temizlik

Hatay Samandağ’da yaşayan depremzedeler, sıcak hava nedeniyle kişisel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor. Ancak, bu sorunu çözmek için Evyap Kişisel Temizlik Genel Müdürü Bekir Arıcak tarafından hayata geçirilen bir proje sayesinde, deprem bölgesindeki beş farklı noktaya mobil duş ve tuvaletler yerleştirildi. Ayrıca, TIR’dan dönüştürülen bir mobil berber de bölge halkının bayram öncesi saç tıraşı ihtiyaçlarını karşılamak için Hatay Samandağ, Antakya, Gaziantep Islahiye, Kahramanmaraş ve Adıyaman’daki çadırkentleri gezecek.

İstanbul Berberler Odası Başkanı Şükrü Akyüz, mobil berberin günlük en az 80 müşteriye hizmet sağladığını belirtti. Bir depremzede olan Tuğba Doğru ise “Çocuklarımızı tıraş ettirdik, kadınlara da hizmet verilecekmiş sevindik” diye konuştu. Mobil berber projesi ay sonuna kadar devam edecek.

Evyap Kişisel Temizlik Genel Müdürü Bekir Arıcak, şunları söyledi: “Sıcaklar artıyor ve yeterli hijyen ortamı sağlanamadığında hastalıklar ortaya çıkıyor. Samandağ’daki beş farklı noktada yerleştirdiğimiz duş ve tuvalet üniteleri, özellikle kadın ve çocuklar için önemli bir ihtiyacı karşılayacak.” Ayrıca, Evyap Pazarlama Direktörü Zeynep Kalkandelen Kırateli de “Vatandaşlara yardımcı olmayı amaçlıyoruz. Mobil berber aracımız ay sonuna kadar deprem bölgesinde gezecek ve erkek, kadın, çocuk herkese hizmet verecek” dedi.