DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Siirt’te Yaptığı Konuşmada, Adaletli Bir Demokrasi İçin Mücadele Edeceğini Dile Getirdi.

Babacan: Önümüzdeki seçim, sıradan bir seçim değil

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Siirt’te meydana gelen ‘Halk Buluşması’ programına, milletvekili adayları, Millet İttifakı partilerinin il başkanları ve vatandaşların da katılımıyla birlikte iştirak ettiklerini dile getirdi. Burada yaptığı konuşmada, merkezi hükümetin bürokrasi kadrosunun ve bakanlıklarının, iktidar partisiyle birlikte çalıştığını vurgulayan Babacan, “Asıl kritik mesele merkezi hükümet birimlerinin devletin temsilcisi olması gerektiğidir. Her partiye eşit uzaklıkta durmalılar. Ancak malesef böyle devam edemiyoruz. Adalet, devlet birimlerinin her partiyi eşit şekilde temsil edebilmesiyle ilgilidir. Bir kilogram soğanın fiyatı 30 lira olduğunda, bu durumda bizim güle güle dediğimiz hükümetin sonunu getirme vaktimiz var. En uygun zamanda, uygun bir yerde, onları indireceğiz” şeklinde konuştu.

Babacan, özgürlük, zenginlik ve adalet gibi değerleri hep birlikte yükseltmek adına mücadele etmenin avantajını taşıdıklarını belirtirken, “Tam anlamıyla demokrasiye doğru büyük bir yol ayrımındayız. Karşımızda sıradan bir siyasi yarış yer almıyor, önümüzdeki seçim tam da sistem seçimi. Bu ucube tek adam rejimiyle, zulmeden bir ülkede yaşamamız mı gerek ya da tam anlamıyla demokrasi yolunda millet egemenliğimizi yeniden tesis etmemiz için mücadele edeceğiz? 14 Mayıs, tam da bu seçimin seçimidir. Kitleler için yayınlanan arka arkaya videolarla karşı karşıyayız. Çete ve mafyanın her tarafa sardığı bir dönemde yaşıyoruz. Ana mesele, devlet kaynaklarının yandaşlara aktarılmasının önüne geçmek. İşin esası, milletin kaynaklarını bu millet için harcamaktır. Asıl önemli olan şey, ülkemizdeki 783 bin kilometrekarelik vatan toprağında özgürlüğün, zenginliğin ve adaletin marşını hep birlikte söyleyebilmektir. Biz bu mücadeleyi veriyoruz. Biz, özgür ve zengin bir Türkiye için bu yoldayız. Bizim bu mücadeleye katkımız, her bir vatandaşımızın, Avrupa vatandaşlarının yaşadığı hayat standardına ulaşabilmesi içindir. Siirt 20 sene önce vesayetçilerin isteğini reddederek demokrasinin önünü açtıysa, bu Pazar günü de Siirt, demokrasinin önünü açacaktır” ifadelerini kullandı.