Durmazlar Holding, Sürdürülebilirlik Çalışmaları İle Küresel Düzeyde Stratejik Önem Kazanıyor.

Yeşil dönüşüm! Sanayi için de stratejik önemde

Durmazlar Holding, makine üretimi konusunda faaliyet gösteren bir şirkettir ve Yönetim Kurulu Üyesi Livza Yılbirlik Yılmaz, ülkemizin sanayisinin küresel düzeyde stratejik önem taşıyan AB Yeşil Mutabakatı, Fit for 55’e Uyum Paketi ve Sınırda Karbon Düzenlemesi’ne uyum çalışmaları hakkında konuştu. Yılmaz, “Şirketimiz, sektörde öncü olan 67 yıllık tecrübesiyle sürdürülebilirlik yolculuğuna öncülük ediyor. Küresel stratejilerimize ulaşmak için önemli bir fırsat olarak görüyoruz ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na uygun şekilde ilerliyoruz.” dedi.

Sürdürülebilirliği bir fırsat olarak gören Durmazlar Holding, risk analizleri yerine fırsatlar yaratmak için çalışmalarına devam ediyor. 2022 yılının sonundan itibaren başlayan yolculuklarında, ekipleri ile birlikte ISO 14064:2018 standardına uygun Karbon ve Su Ayak İzi raporu oluşturdu ve sertifikalarını entegre etti. Ayrıca, yenilenebilir enerji projeleri, enerji tasarruf projeleri, yağmur suyu toplama projeleri ve ISO 50001 standartlarına uygun çalışmalarına devam ediyorlar. Ar-Ge çalışmalarında ise, tasarımlarını sürdürülebilir dünya bakış açısıyla birleştirerek gerçekleştiriyorlar.

Durmazlar Holding, Türkiye’nin 2053 yılında ulaşmayı hedeflediği “0” emisyon hedefine uyum sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Şirket, bu hedefi kendi sorumluluğu haline getirerek, stratejilerini buna göre şekillendiriyor. Yaptıkları çalışmaları sistemli bir şekilde sürdürülebilirlik raporuna dönüştürmek için tüm gelişmeleri yakından takip ediyor ve uyum sürecini en kısa zamanda gerçekleştiriyor.