Erdoğan Demirören: Türkiye’nin Önde Gelen İş İnsanlarından Birinin Başarı Öyküsü

Erdoğan Demirören’siz 5 yıl... Sevgi ve özlemle anıyoruz

Erdoğan Demirören, İnegöl’de doğup büyüyen ve Türkiye’nin önde gelen iş insanlarından biri olarak anılmıştır. Babası, Cumhuriyet döneminin ilk müteşebbislerinden biriydi ve İstanbul’da Oto Kolaylık şirketini açtı. Demirören, babasının ölümünden sonra şirketin başına geçti ve Alman Kolbenschmidt şirketinin lisansıyla üretim yapan Parsat Piston Fabrikası’nı kurdu. Ayrıca, Milangaz, Güneşgaz, Likidgaz, Mutfakgaz şirketlerinin sahibi oldu ve Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri olan Milangaz’ı yönetti.

Demirören, iş dünyasında 62 yılı aşkın bir sürede 10 farklı sektörde 27 şirket kuran ve binlerce insana istihdam sağlayan başarılı bir iş insanıydı. Ayrıca, eğitim ve bilime büyük önem verdi, Ata Eğitim Kurumları’nı kurarak eğitime de katkı sağladı. Erdoğan Demirören, ayrıca sosyal sorumluluk projelerine de büyük katkı sağladı ve Soma’da meydana gelen maden faciasının ardından yardım kampanyasına katkıda bulundu.

Ailesi de her şeyi olan Demirören, Tülin Çini ile evliydi ve üç çocuğu oldu; Yıldırım, Meltem ve Tayfun Demirören. Torunlarına da çok düşkün olan Erdoğan Demirören, 8 Haziran 2018’de solunum yetersizliği nedeniyle hayatını kaybetti. İş, sanat ve spor camiası büyük üzüntü yaşadı. Ama Demirören, başarıları ve hayırseverlikleri nedeniyle unutulmayacak bir kişi olarak hatırlanacak.