İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Motosiklet Camiasının Sevilen İsmi Olmaya Devam Ediyor

Motosikletçilerin valisiydi... Bakan Bey’in iki teker tutkusu

Motosikletli Kuryeler için Yasak Kararının Altında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın İmzası Vardı

İstanbul’un eski valisi ve şimdiki İçişleri Bakanı olan Ali Yerlikaya’nın imzası altında, motosikletli kuryelerin kar veya fırtına gibi zorlu hava koşullarında trafikte olmaları yasaklandı. Yerlikaya, genç yaşlarından beri motosiklet kullanan biri olarak, motosikletçilerin sorunlarıyla yakından ilgiliydi. Bu yasağın nedeni, sürüş koşullarının getirdiği zorlukları göz önünde bulundurarak, hiçbir kuryenin kar veya fırtınada sipariş götürmeye çalışırken kaza yapmasını istememesiydi.

Geçtiğimiz yıl, Boğaziçi Köprüsü’nü geçerken şiddetli rüzgârdan etkilenen bir motokuryenin eskort edilmesiyle ilgili bir video sosyal medyada yayınlanmıştı. Olayın ardından Ali Yerlikaya, polis memurlarını ödüllendirdi. Yerlikaya, aynı durumda kendisinin de bir TIR’ın rüzgara karşı set olması sayesinde kurtarıldığını belirterek, motorcuların yaşadığı zorlukları anladığını gösterdi.

Bariyerlerin motosikletçiler için uygun hale getirilmesine yakından ilgi gösteren Yerlikaya, İstanbul’da bariyerlerle ilgili çalışmalar başladığında teşekkür tweet’i atmıştı. Motosiklet camiası tarafından da sevilen bir isim olan Ali Yerlikaya, her türlü motosiklet etkinliğine davet edilir, yeni modelleri incelerdi.

Türkiye Motosiklet Platformu Başkanı Zafer Fatih Özsoy, Yerlikaya’nın İçişleri Bakanı olması durumunda tüm motosikletçilerin ortak sorunlarına odaklanacağını ve motosiklet hırsızlarına göz açtırmayacağını düşünenlerin başında geldiğini belirtti. Yerlikaya tarafından yapılan açıklamalardan, eğitime önem verileceği ve motosiklet hırsızlarının da caydırıcı tedbirlerle karşılaşacağı anlaşılmaktadır.

Ali Yerlikaya, motosiklet kullanmayı sevdiğini her fırsatta söylemektedir. Sosyal medya hesabından da motosikletiyle çekilmiş fotoğraflarını yayınlamaktadır. 1915 Çanakkale Köprüsü’nün açılışında, karşıya ilk geçenlerden biri de Ali Yerlikaya olmuştur. Kendisi, memleketi Konya’ya da motosikletiyle bayram ziyareti yaparak yolculuğunu sosyal medya hesabından paylaşmıştır.