Eski İSKİ Başkanı Ergun Göknel’in Cenaze Törenine Katılım Az Oldu

Ergun Göknel hayatını kaybetti... İSKİ skandalıyla biliniyordu

Bugün Zincirlikuyu’da düzenlenen cenaze törenine, Ergun Göknel’in oğlu Demir Göknel ve boşandığı dördüncü eşi Fatma Müjgan Doğan katıldı ancak, o dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Nurettin Sözen katılmadı.

1989 yılında dönemin İBB Başkanı Nurettin Sözen tarafından İSKİ’nin başına getirilen Ergun Göknel, eşi tarafından “genç bir kadınla evlenmek için benden boşanmak istiyor. 12 milyar TL sus payı verdi” şeklinde iddialara maruz kalmıştı. Ayrıca, Göknel’in İstanbul için satın aldığı klorun bedelini yüksek göstererek yolsuzluk yaptığı tespit edildi. Yapılan araştırmalarda İsviçre’deki bir bankada 30 bin dolar ve 670 bin Alman Mark nakit parasının olduğu da ortaya çıkmıştı. Bu nedenle Ergun Göknel 11 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmış ve 5 yıl cezaevinde kalmıştı.

Ergun Göknel, geçtiğimiz yıl verdiği bir röportajda, hata yaptığını kabul ederek, “Kıyamet koptu. 5 sene cezaevinde yattım. ‘CHP’yi batıran adam’ diyorlar bana 30 senedir. Ama CHP’nin yüzde 25, yüzde 26’yı geçememesinin sebebi İSKİ skandalı değildir. Suçu kendinde aramalıdır” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.