FETÖ’nün Prensi Yakalandı: Naci Özmen Tutuklandı

Son dakika haberler: FETÖ’cü emniyet müdürü İstanbul'da yakalanmıştı! “Altın nesil”den çıktı...

Güvenlik uzmanlarından alınan bilgilere göre, FETÖ’nün elebaşı Fetullah Gülen’in prenslerinden biri olarak bilinen emniyet müdürü Naci Özmen, operasyonlar sonucunda yakalandı. Kahramanmaraş doğumlu olan 57 yaşındaki Özmen, 2016 yılında KHK ile görevinden alınmıştı. FETÖ’nün yazışma programı Bylock kullanıcısı olduğu tespit edilen Naci Özmen, uzun süredir gizlendiği gaybubet evinde itirafçıların verdiği bilgiler sayesinde yakalandı.

Örgütün devlet içinde sızma planı kapsamında özel olarak yetiştirilen ve “altın nesil” olarak adlandırılan üyelerinin emniyet ve yargı için özel olarak seçildiği biliniyor. FETÖ elebaşının prensleri arasında yer alan Naci Özmen de örgüt içinde önemli bir konumdaydı. Gaybubet evinde gizlenen Özmen, mahrem imamların yakalanması sonucunda itirafçıların verdiği bilgiler sayesinde bulundu.

Operasyon sırasında yapılan aramalarda, Naci Özmen’in üzerinde sahte kimlikler ve sürücü belgeleri ile örgütsel kitaplar, tabletler ve bilgisayarlar gibi birçok materyal ele geçirildi. Şüphelinin “cancazım” diye hitap ettiği Fetullah Gülen’e yazdığı şiir de aramalarda ortaya çıktı.

Adliyeye sevk edilen Naci Özmen, “terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklandı. FETÖ’nün devlet içindeki yapılanmasının bir parçası olarak faaliyetlerde bulunan Naci Özmen’in yakalanması, örgütün sızma planlarına büyük bir darbe vurdu.