HDP ve Yeşil Sol Parti, Seçimlere Boykot Kararı Almaktan Vazgeçti

HDP: İlk turdaki tutuma devam

Yeşil Sol Parti ve HDP, yaklaşan cumhurbaşkanı seçimleri için tartışmış oldukları “boykot” seçeneğinden vazgeçtiler ve birinci turdaki duruşlarını devam ettirme kararı aldılar. HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın, HDP Genel Merkezi’nde yaptıkları açıklamalarında, ikinci turda tutumlarını belirttiler.

Buldan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti lideri Meral Akşener tarafından imzalanan protokolü değerlendirerek, “Toplumdaki demokratik değişim direncini kıran, sömüren, sönümlendiren veya onaylayan hiçbir siyasi anlayışı doğru bulmayız. Bu tür yaklaşımlara karşı da demokratik mücadelemizi sonuna kadar sürdürürüz” dedi. Buldan ayrıca, “Bu yüzden Erdoğan bizler açısından asla bir seçenek değildir ve tek seçenek onu ve temsil ettiği iktidarı değiştirmektir. 28 Mayıs’ta milyonlarla birlikte başarabileceğimize, tarihin akışını hep birlikte demokratik değişim yönünde çevirebileceğimize dair umudu büyütüyoruz. Sandığa eksiksiz gideceğiz ve hep birlikte tek adam rejimini değiştireceğiz” şeklinde konuştu.

HDP Eş Sözcüsü Sancar da yaptığı açıklamada, “İkinci turda değişim arzusunun ve iradesinin egemen olacağına inanıyoruz. Çağrımız açıktır: Herkes sandığa gitsin” ifadelerini kullandı.

Bu gelişmelerle birlikte, seçimler için sandığa gidilmesi gerektiği yönündeki çağrılar sürüyor.